Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Trots inställd cruising – drygt 400 bilar samlades i Kungälv

Polisen uppger att upp mot 400 bilar befinner sig i centrala Kungälv trots att den planerad cruisingen ställdes in. Enligt Alaa Awad, verksamhetsledare på Trygga ungdomsmiljöer i Kungälv, började det samlas bilar redan vid tvåtiden.
– Det är mycket bilar i omlopp och det har bara ökat, säger Alaa Awad.

När Kungälvs-Posten pratar med polisen vid halv-tiotiden på lördagskvällen har det inte skett några större incidenter i samband med bilsamlingarna i Kungälv.

– Under kvällen har vi omhändertagit fyra stycken som var för fulla, delat ut lite ordningsböter för offentlig urinering men det är fortfarande rätt lugnt. Vi hoppas att det ska hålla i sig, säger polisens ledningscentral.

LÄS MER: Kan bli stökigt trots inställd cruising

Även Trygga ungdomsmiljöer i Kungälv har resurser ute på stan och verksamhetsledare Alaa Awad berättar att det är en del alkohol inblandat.

– Vi ser mycket vuxna ute nu men även en hel del ungdomar. Vi har under kvällen varit i kontakt med en del vårdnadshavare men det är relativt tidigt nu, vi får se vart fyllan tar vägen, säger Alaa Awad.

”Kommer bli stökigt”

Enligt Alaa samlas bilarna på flera olika platser så som Eriksdal, McDonald’s och vid kexfabriken. Han berättar också att verksamheten idag har fyra resurser på plats men att två kollegor från Ale också är ute.

– Det är ofta många från Ale som söker sig hit i dessa sammanhang, jag tror det kommer bli rätt stökigt, säger Alaa.

Den planerade cruisingen skulle äga rum under kvällen men ställdes in. För att undvika folksamling har kommunen infört vistelseförbud på flera parkeringar i stan.

På söndagsmorgonen berättar polisen att man haft en kommendering, en särskild insats, på bilträffen under natten. Men det hela ska ha gått lugnt till och inga brott ska ha rapporterats från natten.

– Det blev inga större ordningsstörningar. Naturligtvis har det varit folk som varit berusade och det har varit en eller två som varit aktuella för omhändertagande. Några blev bötesfällda för offentlig urinering, men det kan bero på ölkonsumtion kan jag tänka mig, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson på söndagsmorgonen.

– Men inga brott i övrigt, det var en lugn tillställning enligt de uppgifter jag fått till mig.

Facit efter cruisingen

På måndagsmorgonen berättade Kungälvspolisen att två fall av misshandel och ett olaga hot skett vid Mc Donalds parkering på lördagskvällen. En man i 25-årsåldern skallades av en jämnårig man vid 20.45-tiden och lite senare på kvällen blev en 16-årig kille slagen och sparkad av en i nuläget oidentifierad gärningsman.

– En man kom fram till en patrull och säger att han blivit hotad av en kvinna. Hon har sagt något om ”att plocka dig”, och det framkallade rädsla hos målsägaren, säger Lars Berntsson, förundersökningsledare på polisen i Kungälv.

Vidare skrev polisen ut 26 böter, gjorde 190 förverkande och 72 stycken avvisades, oklart om det var antal personer eller bilar som avvisades. Åtta omhändertogs för fylleri, tre avlägsnades från platsen och en person blev omhändertagen.

– Det var drygt 400 fordon, men vi var väl rustade för uppdraget, säger Lars Berntsson.

LÄS MER: Förbud mot att vistas på parkeringar under cruisingdagen

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
 
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.