Tredje brandlarmet i centrala Kode – misstänks anlagd

Strax efter klockan 14 larmades räddningstjänsten återigen om en brand i terrängen inne i Kode samhälle – för andra gången under dagen.

ANNONS

Klockan 14.12 kom larm om en brand i terrängen mitt i samhället i Kode – det är det tredje larmet från området inom ett dygn.

– Det är en höjd ungefär 150 meter mellan Ametistvägen och Ädelstensvägen eller Rosenstensvägen, där har de här bränderna varit, säger Lars Larsson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

En yta på drygt 40 kvadratmeter har brunnit den här gången.

– Vi åker ju ut och släcker i terrängen. Men nu har det brunnit flera gånger där och då är det en fråga för polisen. Nu säger de här att den är släckt. Det här bränderna är ganska lättsläckta, säger Lars Larsson, vid 14.40-tiden.

Polisen var framme på platsen efter larmet på tisdagsförmiddagen, då en yta på mellan 20 och 30 kvadratmeter brann.

– Det finns en anmälan om mordbrand. Där har vi varit på plats och vi har gjort en del beslag av fynd, som pekar på att den eventuellt ska vara anlagd, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson.

Och han säger att polis är på väg till platsen igen på tisdagseftermiddagen efter det senaste larmet.

– Det skrivs en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet, säger Fredrik Svedemyr.

Dagens andra brand var ungefär fyra gånger tio meter stor, med öppna lågor. Man gjorde inga fynd under eftermiddagen.

Det var på måndagskvällen som det första larmet om brand i det aktuella området kom, då en yta på omkring 100 kvadratmeter brann.

LÄS MER:Mindre gräsbrand i Kode – brand i samma område

ANNONS