Tre olyckor på 30 minuter – två bilar voltade: ”Halt”

På drygt 30 minuter inträffade tre olyckor i Kungälvs kommun på torsdagen. Minst två av olyckorna ska vara kopplade till halt väglag.

ANNONS
LocationKungälv||

Det första larmet kom klockan 08.41 från Romelandavägen utanför Diseröd. Där, i höjd med gravfältet i Honeröd, hade en bil voltat ut på en intilliggande åker.

– En person ska enligt uppgift vara kvar i bilen, säger räddningstjänstens larm- och ledningsoperatör Micael Olsson i en inledande kontakt kring olyckan.

Två personer var inblandade i olyckan.

– När vi kom fram till platsen återfanns båda i bilen, men de kunde snart ta sig ut, säger räddningstjänstens larm- och ledningsoperatör Fredrik Hjertén i en uppdatering.

– Enligt uppgift ska det ha varit glashalt på vägen, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

ANNONS

Ny voltolycka

Drygt tio minuter senare kom nästa larm om en singelolycka med bil kopplad till halkan. Det från länsväg 604 utanför Kärna och där fick vägen stängas av under arbetet på platsen.

Två personer fanns i bilen men ingen skadades, uppger polisens Fredrik Svedemyr.

– Även där ska det ha varit mycket halt, säger han.

I samband med olyckan, som skedde strax före Kärna korsväg, for bilen ner på en intilliggande gångväg.

– Bilen hade voltat och låg på sidan. Alla var ute ur bilen när vi kom dit, säger räddningstjänstens Fredrik Hjertén.

Klockan 09.10 kom det tredje larmet, det från Trollhättevägen i centrala Kungälv. Vid Ängegärde industriområde var två bilar inblandade i en olycka.

– Vi behövde mest bara sanera vägbanan, säger Fredrik Hjertén vid räddningstjänsten.

Efter olyckan upprättades polisen två anmälningar, en om vållande till kroppskada och en om att en av förarna inte iakttagit väjningsplikt.

Två olyckor på 168:an

Tidigare på torsdagsmorgonen inträffade dessutom en annan olycka. Den gången på Marstrandsvägen där en bil hamnade i diket vid klockan 06.30. En person fick där föras till sjukhus med ambulans.

– Vid 07.33 kom det ett annat larm från samma väg men i riktning mot Kungälv. Två bilar hade då glidit in i varandra, men det blev inget polisiärt av det hela, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

ANNONS