Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Benedikta Cavallin
Bild: Benedikta Cavallin

Trafikskola öppnar på Nytorget

I sommar öppnar Kungälvs trafikskola med lokaler på Nytorget. De blir den femte trafikskolan i Kungälv, men Trafikskolechef Bahad Mohammad tycker inte att marknaden är mättad.
– När elever i Kungälv vill boka körlektioner idag måste de vara ute ett par månader i förväg, säger han.

Fönstren till trafikskolans blivande lokaler på Nytorget är förtejpade med täckpapp när Kungälvsposten kommer på besök. Innanför står Bahad Mohammad med roller i hand, i full färd med att rusta upp lokalerna inför starten om en månad. Från och med första juli kan hugade elever boka körlektioner här, men redan första juni drar de första teorilektionerna i gång. De är dock på distans.

En reglerad verksamhet

Kungälvs trafikskola har gjort lite reklam bland annat via sociala medier för att hitta elever.

– Vi ska förstås profilera oss genom att erbjuda kvalitet, men i övrigt går det inte att sticka ut särskilt mycket, säger han. Trafikskola är en verksamhet som är reglerad i grunden från Transportstyrelsen och det regelverket måste alla hålla sig till.

Bahad Mohammad har tidigare varit trafikskolechef i fem år på en trafikskola i Örebro, men då hade han inte själv några elever. Sedan dess har han skaffat sig trafiklärarkompetens och gått en högskoleutbildning som gjort honom till behörig ”Utbildningsledare vid trafikskola”.

På Kungälvs trafikskola kommer Bahad Mohammad att undervisa tillsammans med en kvinnlig kollega. Planen är att de även ska anställa en receptionist när verksamheten kommit igång.

Väntetiden är lång

Kungälv är redan en av landets mest trafikskoletäta kommuner, men Bahad Mohammad tycker ändå att det finns plats för en till.

– Vill du boka en körlektion i Kungälv idag är väntetiden mellan 1,5 och 2,5 månader, säger han. Som ung är det svårt att ha den framförhållningen.

Sedan tidigare finns fyra trafikskolor i Kungälv: Forsbergs trafikskola, Alfredssons trafikskola, Ditt körkort och Bosses trafikskola.

I landet som helhet finns 900 trafikskolor.

En stor orsak till den långa väntetiden är att det råder brist på trafiklärare i hela landet. Det har fått regeringen att skjuta till medel för fler utbildningsplatser och nyligen startade en ny trafiklärarutbildning i Karlstad.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
 
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.