Trafikolycka på E6 i Kungälv

En lastbil var inblandad i en singelolycka på E6 – i höjd med Kareby – och stod över hela den södergående vägbanan. Vägen stängdes av i södergående riktning i fem timmar och trafiken leddes om. Lastbilschauffören fick föras till sjukhus för kontroll, enligt polisen.

ANNONS
|

Larmet kom klockan 09.49 på torsdagsförmiddagen. Räddningstjänsten var framme vid olycksplatsen vid 10-tiden.

– Vi kom precis fram och stänger av helt, sa Jonas Gill, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten, strax efter klockan 10.

Föraren – en man i 50-årsåldern – fördes till Kungälvs sjukhus för kontroll och ska inte ha några allvarligare skador, enligt polisen.

Vägen stängdes av i södergående riktning i fem timmar och öppnade för trafik igen strax efter klockan 15 på torsdagseftermiddagen.

– Det är totalavstängt i södergående riktning och kommer nog att vara så i några timmar framöver, sa Martin Gärdehed, trafikledare på Trafik Göteborg, initialt.

ANNONS

Linus Olsson, tidningens fotograf som befann sig på platsen strax efter olyckan, vittnade om långa köer i trafiken:

– Det är köer så långt man kan se, sa han.

Polisen kom fram till olycksplatsen omkring klockan 10.20.

– Man väntar på bärgare där, sa Peter Adlersson, polisens presstalesperson, initialt.

Räddningstjänsten: ”Planerar att öppna vägen så snart som möjligt”

Fem räddningsenheter, tre ambulanser och en ambulanshelikopter larmades ut. Ambulanshelikoptern vände utan att ta med sig någon, enligt SOS Alarms Händelseinformation.

En ambulans lämnade olycksplatsen lastad, enligt SOS Alarms Händelseinformation.

– Man inväntar bärgning, men jag vet inte exakt när det kommer att ske. Man ska bärga och sanera vägbanan. Vi planerar att försöka öppna vägen så snart som möjligt, men jag har ingen exakt tid, berättade Mats Gränsmark, ledningsbefäl på räddningstjänsten, vid 11-tiden.

Räddningstjänsten kunde lämna olycksplatsen efter lunchtid och lämnade då över arbetet på platsen till Trafikverket.

Busshållplats drogs in

Även busstrafiken påverkades av olyckan.

Stenungsund express klockan 10.36 mellan Nils Ericson Terminalen till Stenungsunds station ställdes in. Hållplatsen Kodemotet var tillfälligt indragen i södergående riktning.

– Den angör inte Kodemotet i södergående riktning, sa Felicia Thyrén, störningskoordinator på Västtrafik.

Det finns ingen misstanke om brott i samband med olyckan, enligt polisen.

Initiala uppgifter gjorde gällande att lastbilen vält över vägbanan. Men den ska alltså, att döma av bilder från platsen, delvis ha kört av vägen och ställt sig över vägbanan.

ANNONS