Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Filip Landqvist, Kristian Johansson
Bild: Filip Landqvist, Kristian Johansson

Träbänk stals på KC – andra anmälda bänkstölden

En man plockade med sig en träbänk inne på Kongahälla center på torsdagsförmiddagen. Stölden fångades på övervakningsfilm.

Någon gång under förmiddagen upptäckte en ordningsvakt att en bänk, en sittbänk för allmänheten, hade försvunnit från sin plats i köpcentrumet. Efter en titt på övervakningsfilmen kunde stöld konstateras.

– Man ser en man som plockar upp träbänken och bär med sig den, lägger den i bilen och kör ut från garaget. Både man och bil har fångats på bild, så vi har ett bra utredningsläge, säger Cecilia Bladmyr, förundersökningsledare på polisen i Kungälv.

Hon uppger att det skedde en stöld av en liknande bänk för drygt en månad sedan, fast då inne på Ica Maxi där en okänd man tagit en bänk och sedan lämnat butikens lokaler.

– Vart han tog vägen vet man inte. Men där har vi också övervakningsfilm. Det kan vara intressant och se om det är samma person i båda fallen, jag har ju inte hunnit se filmen från igår än, säger Cecilia Bladmyr.

Stölden av träbänken, värde 800 kronor, på Kongahälla center är polisanmäld. Var i köpcentrumet bänken stals ifrån kunde polisen inte uppge i nuläget.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.