Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tjuvar tog sig in i äldre kvinnas hem – stal värdesaker

Under fredagseftermiddagen fick polisen ett larm om ett misstänkt åldringsbrott i Kungälv. En man ska ha lurat sig in hos kvinnan och medan han uppehöll henne ska ytterligare en person tagit sig in i lägenheten och tagit värdesaker, enligt polisen.

På fredagseftermiddagen ringde det på dörren hos kvinnan. Hon gick och öppnade och där stod en man som ville låna en penna. Kvinnan, som är i 85-årsåldern, släppte in mannen och medan de gick för att leta efter en penna ska ytterligare en person tagit sig in i lägenheten och tagit värdesaker.

– Vi tror att mannen ska ha distraherat kvinnan så en annan person kunde ta sig i för att sno värdesaker, säger Magnus Schildt, polisens presstalesperson vid region väst.

Kvinnan upptäckte att det saknades saker och att ett smyckeskrin stod öppet först när männen lämnat lägenheten.

Under kvällen var polispatrullen fortfarande på plats och höll förhör. Enligt polisen i Kungälv ska mynt av från olika land till ett värde mellan 2 000 och 3 000 kronor försvunnit men även smycken.

En anmälan om grov stöld är upprättad.

På måndagen fanns det ännu ingen gripen eller misstänkt för brottet. Kvinnan har lämnat ett signalement.

– Men det är bara på den ene. Blå täckjacka, kraftig kroppsbyggnad, men det är inte mycket att gå på, säger Lars Berntsson, förundersökningsledare på polisen i Kungälv.

Enligt Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson för polisen region Väst, är det här en typ av brott som man sett förekomma på flera håll i regionen.

– Inte minst under pandemin. Tillvägagångssätten brukar gå till på liknande vis. Det kan handla om personer som ringer på och utger sig för att komma från till exempel hemtjänst eller sjukvård. De kan verka väldigt övertygande och på så sätt ta sig in i bostaden.

LÄS MER: Kommunen varnar för falsk hemtjänst

LÄS MER: Man bestulen av kvinna som tog sig in i bostaden

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.