David Carbe, Jan Eliasson och Ellen Larsson är tillbaka med konserter på Mimers hus.
David Carbe, Jan Eliasson och Ellen Larsson är tillbaka med konserter på Mimers hus. Bild: Kristian Johansson

Tillbaka på Mimers scen för världens barn

Under två lördagar är musiken tillbaka på Mimers hus teater till förmån för världens barn.
– Det är mitt första stora publika framträdande på ett år nästan, så det ska bli roligt, säger sångerskan Ellen Larsson.

ANNONS

Lördag 25 september och lördag den 2 oktober blir det konserter på Mimers teater för världens barn. Uppdelningen på två konserter skedde innan man visste att restriktionerna skulle släppas den 29 september. Så konserten nu på lördag, den 25:e, kan inte har fler i publiken än 150.

– Det blir samtidigt mer exklusivt, säger David Carbe, som uppträder tillsammans med Medea Lindgren, Lars-Eric Frendberg och ungdomar från kulturskolan och Ytterbyskolans musikklasser.

Konserten blir den första större på länge för pianisten.

– Under corona har det inte varit några större konserter. Den senaste stora var Carbe med gäster som jag hade på Mimers hus i februari 2020. Det här blir den första inomhus med förhoppningsvis fler än 50 personer.

ANNONS

David Carbe utlovar en blandning av musik från klassiskt till rock ’n’ roll tillsammans med de två solisterna.

– Medea Lindgren är en grymt bra sångerska som är väldigt allround. Hon kommer att köra schlagerlåtar. Jag älskar att blanda stilar. Lars-Eric Frendberg kommer att sjunga allt från Taube till Elvis.

David Carbe, Ellen Larsson och Jan Eliasson är glada att få spela på Mimers hus igen.
David Carbe, Ellen Larsson och Jan Eliasson är glada att få spela på Mimers hus igen. Bild: Kristian Johansson

Nästa konsert ges den 2 oktober, efter att restriktionerna har släppts. Det blir första konserten på länge för Ellen Larsson.

– Jag kommer att bidra med operett och musikal, säger Ellen Larsson, som nyss har börjat arbeta på Göteborgsoperan.

– Jag fick jobbet i höstas och har väntat på att få börja. Nu har jag varit där i en och en halv månad. Det är helt fantastiskt att få arbeta i ett operahus, säger hon.

Magnus Johansson kommer till Mimers hus den 2 oktober.
Magnus Johansson kommer till Mimers hus den 2 oktober.

På konserten får hon dela scen med trumpetaren Magnus Johansson, Kungälvs unga blåsare, Kungälvs musikkår och Drillflickorna.

– Vi spelade på Sekelskiftesdagarna på Marstrand, annars var det julkonserten 2019 som vi spelade senast. Så folk är spelsugna och ser väldigt mycket fram emot detta. Drillflickorna är med med en ny trupp i år, och det här är deras första uppträdande på en scen, så de är också taggade, säger Jan Eliasson, ledare för musikkåren.

Insamling till världens barn

Alla intäkter från konserterna går till insamlingen för världens barn. Kaféet i Mimers hus skänker hälften av inkomsterna till insamlingen.

Det blir ingen paus i föreställningarna, som är ungefär en och en halv timma.

Utöver de två konserterna anordnar IOGT-NTO tipspromenad runt Svarte Mosse 20/9 till 2/10. Den 10/10 blir det skördefest vid Equmeniakyrkan

Följande organisationer är med: Svenska Röda Korset, Rädda Barnen, IOGT-NTO, Equmeniakyrkan

ANNONS