Teater Tofta sätter upp Bergmans Scener ur ett äktenskap.
Teater Tofta sätter upp Bergmans Scener ur ett äktenskap. Bild: Måns Langhjelm

Stort sug efter Bergmandrama på Tofta

Biljetterna till Teater Toftas sätter upp Scener ur ett äktenskap tog slut redan efter första helgen.
– Vi räknar på om det går att få fram fler platser, säger skådespelare och producent Susanna Helldén.

ANNONS

Redan efter första helgen är biljetterna till årets föreställningar på Teater Tofta slut – även biljetterna till extraföreställningen är slutsålda.

Susanna Helldén som är både skådespelare och producent säger att det är jätteroligt att årets föreställning är så populär.

– Vi märkte ganska tidigt att det fanns ett stort sug just i år. Folk har börjat vaccinera och är sugna på att göra saker. Vi hade nog inte räknat att sälja slut riktigt så snabbt, vi hade ju nästan sålt slut redan innan premiären, säger Susanna Helldén.

Teater Tofta är vana vid en engagerad och lojal publik. Flera av besökarna kommer tillbaka varje år och även tidigare år har föreställningarna varit populära. Men Susanna Helldén tror ändå att trycket är extra stort i år, dels då biljetterna är begränsade men också för att många har saknat att gå på teater.

ANNONS

I år sätter Teater Tofta upp Ingemar Bergmans Scener ut ett äktenskap. Det är ett intimt drama där Susanna Helldén och Göran Parkrud är själva på scenen och spelar ett gift par som vänder och vrider på vad det det innebär att leva tillsammans. Susanna berättar att det var regissören, Marcus Carlssons förslag och något som passar extra bra då Susanna Helldén och Göran Parkrud är ett par även i verkligheten.

– Det är en pjäs som väcker många tankar om relationer och roller inom äktenskapet. Den har många beröringspunkter, säger Susanna Helldén.

Nu är biljetterna slut men Susanna Helldén hoppas på att kunna klämma in några besökare till innan sommaren är över. Men det är svårt att få ut fler biljetter så länge restriktionerna begränsar hur många platser de får har vid varje föreställning.

– Just nu kollar vi på om vi kan lägga till biljetter till föreställningar som redan är planerade. Vi gör så gott vi kan med restriktionerna, för egentligen hade vi ju velat bjuda in ännu fler att se. Men vi har familj och behöver vara lediga också, vi kan inte bara lägga till hur många föreställningar som helst, säger hon.

ANNONS