Bohusbanan berörs av banarbetet i Olskroken.
Bohusbanan berörs av banarbetet i Olskroken. Bild: null

Störningar i tågtrafiken på helgerna framöver

Det blir buss istället för tåg mellan Ytterby och Göteborg fyra helger framöver. Anledningen är banarbete i Olskroken kopplat till Västlänken och stöket börjar redan imorgon fredag. Mellan Stenungsund och Ytterby går tågen som vanligt.
– Det kan bli längre restid, säger Emelie Backede på Västtrafik.

ANNONS
|

På fredagen inleds ett omfattande banarbete i det hårt tågtrafikerade Olskroken, där Trafikverket jobbar på anslutningen mellan befintliga spår och Västlänken. Det här påverkar och ställer in tågen på flera sträckor till och från Göteborg.

– Då jobbar man på flera sträckor samtidigt i den här anslutningen och det är därför som det blir så omfattande, säger Emelie Backede, affärschef för tåg på Västtrafik och vidare:

– Det kan bli längre restid och det kan vara så att man får åka buss eller spårvagn på vissa sträckor.

Kolla appen

Arbetet kommer pågå under fredagar, lördagar och söndagar vecka 41-44 och påverkar även Bohusbanan. Mellan Stenungsund och Ytterby går tågen som vanligt, men från Ytterby till Göteborg är det buss som gäller. Västtrafik hänvisar till sin app för mer information.

ANNONS

– Vi vill att man söker i appen To Go så att man får korrekt information och kan planera sin resa, säger Emelie Backede.

”Största arbetet”

Det aktuella arbetet i Olskroken avslutas söndag 6 november, men i höst väntas fler spårarbeten kopplade till Västlänken. Även det kan komma att störa tågtrafiken på olika specifika sträckor.

– Olskroken är det största arbetet vi gör. Sedan kommer det ske andra saker under hösten, men det är inte detaljplanerat ännu, utan det kommer komma information i appen och på vår sajt, säger Emelie Backede.

Även tågen norrut från Göteborg mot Trollhättan och Karlstad påverkas de aktuella helgerna, liksom sträckan Alingsås-Göteborg.

LÄS MER:Inställda tåg på morgonen efter gårdagens tågkaos

LÄS MER:153 klagomål per dag – det får resenärerna att rasa på Västtrafik

ANNONS