Störningar i tågtrafiken efter kontaktledningsfel

Tågtrafiken på Bohusbanan är igång igen, efter ett stopp under stora delar av dagen. Problemen pågick i flera timmar men är nu åtgärdade. Vid klockan 16.30 gick tågen mellan Uddevalla och Stenungsund igång igen.
– Det är två bärlinor som är av, sa Jane Warik vid Västtrafiks störningsjour, tidigare under dagen.

ANNONS
|

Sedan tidiga tisdagsmorgonen rådde störningar för tågtrafiken på Bohusbanan, till följd av ett kontaktledningsfel mellan Stenungsund och Strömstad. På sträckan var det spänningslöst och helt stopp.

– De har hittat felet vid Uddevalla centrum. Det är två bärlinor som är av, sa Jane Warik vid Västtrafiks störningsjour, tidigare under dagen.

Stoppet gjorde att även tåg till och från Göteborg påverkades.

– Det är inställelser på Bohusbanan och de kan se ut lite hur som helst beroende på hur tågen skulle gått egentligen, sa Göte Andersson vid Västtrafiks störningsjour, tidigare under dagen.

Tågen vände i Stenungsund och i Munkedal, och extrabussar sattes in.

ANNONS

En resenär hörde under morgonen bland annat av sig om ett stillastående och strömlöst tåg mellan Göteborg och Stenungsund.

Länge fanns det ingen prognos för arbetet. Redan under tisdagsförmiddagen meddelade Västtrafik exempelvis att tåget från Uddevalla till Göteborg klockan 17.07 ställts in.

Men nu har elfelen åtgärdats och tågtrafiken mellan Uddevalla och Stenungsund är sedan 16.30 igång som vanligt igen. Övriga tåg som påverkats har nu förseningar.

ANNONS