Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Stora störningar på Bohusbanan – nu går tågen igen

På måndagen kolliderade ett tåg och en personbil i centrala Uddevalla vilket gjorde att tågen till och från Ytterby ställdes in. På tisdagsmorgonen stoppade ett tåg med rökutveckling på Göteborgs central trafiken. Nu ska tågen åter rulla.

På tisdagsmorgonen var det meningen att tågen så sakta skulle börja rulla igen efter olyckan i Uddevalla på måndagskvällen.

– Vid 6-tiden kom det in ett tåg med rökutveckling och det blev stopp på hela Göteborgs central, säger Matilda Hauser, störningskoordinator på Västtrafik på tisdagsmorgonen.

Strax innan klockan 7 skulle strömmen åter kopplas på och trafiken rulla igen men en halvtimme senare var det fortfarande stopp.

Prognosen för när Bohusbanans trafik mot Ytterby åter går igen är nu att sista inställda turen är den klockan 10.42 från Strömstad.

Olycka i Uddevalla

På måndagseftermiddagen larmades räddningstjänst om en olycka mellan ett tåg och en personbil i Uddevalla. Personen som färdades i bilen ska ha klarat sig utan allvarliga skador.

– Det var mest skador på bilen, säger Johan Bäckström, Inre befäl vid Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

Tåget ska ha fortsatt en bit och föraren gick ut och och plockade upp kofångaren och körde därifrån. Polisen kommer skriva en anmälan om smitning från trafikolycksplats samt vårdslöshet i trafik.

Olyckan orsakade stora störningar i tågtrafiken mellan Uddevalla central och Göteborg. Flera avgångar ställdes in och buss ersatte på sträckan, i båda riktningar.

Klockan 20.52 på måndagskvällen uppdaterade Västtrafik att Västtåg är inställt från Uddevalla central till Göteborg vid flera tider, bland annat klockan 06:37 och 07:07. Buss ersätter från Kode samt Ytterby station.

För mer information om hur tågen går se vasttrafik.se

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.