Stora Biodagen lockade cineaster i alla åldrar

Under söndagen firades Stora Biodagen i hela landet. Då var det halva priset på både biljetter och godis som gällde. På Bio Trappan I Kungälv drog dagen igång med film för de allra minsta.

ANNONS
|

Det är tidig förmiddag men biobesökarna strömmar in i foajén. Dagen börjar med familjefilm och det är Mamma Mu hittar hem som snart kommer att visas på vita duken.

– Mamma Mu tycker jag är bra och Kråkan är rolig, tycker Elvie, som tillsammans med mormor Susanne Albinsson är på väg in i biosalongen.

Halva priset hela dan

– Det är första gången vi går på bio tillsammans Elvie och jag. Vi har varit på teater en gång innan tidigare.

– Ja, Alfons Åberg såg vi då, säger Elvie.

– Och så har vi läst Mamma Mu-böckerna också, säger Susanne.

Halva priset på allt gällde hela dan.

ANNONS

– Intresset har varit stort. Det är många som har bokat biljetter i förväg, säger Dennis Blidvik som jobbar på biografen.

Borde gå oftare

– Intresset för att gå på bio går lite upp och ner. En sådan här dag tror jag kan locka nya besökare, även yngre. Jag hoppas att fler börjar gå mer ofta på bio.

Tim Johnsson är med sina barn på Bio Trappan tillsammans med med några vänner och deras barn. De har varit på bio några gånger tidigare och skulle gärna gå oftare.

Det är det fler som önskar.

– Det är sällan vi går på bio. Tyvärr, men det är roligt när vi gör det, säger Kathe Pettersson som tillsammans med sin man Sten-Inge Pettersson är på Bio Trappan med barnbarnen Benjamin och Maiken.

De är överens om en sak.

– Vi kanske ska försöka gå oftare.

LÄS MER:Sabotage mot valaffischer under hela valrörelsen

LÄS MER:Christina debuterar med hyllad barnbok

LÄS MER:Kvinna slängdes i gatan – färdtjänstchaufför döms

ANNONS