Till höger i bild: Götenehus bostadsrätter i Nordtag. Bild: Katarina Berg. Till vänster i bild: Carina Nyström. Bild: Bjurfors
Till höger i bild: Götenehus bostadsrätter i Nordtag. Bild: Katarina Berg. Till vänster i bild: Carina Nyström. Bild: Bjurfors

Stor prisökning på bostäder i Kungälv

Det slogs nya prisrekord i år då bostadsrättspriserna i kommunen ökade med hela 13,8 procent. En ökning som Carina Nyström, försäljningschef för Bjurfors Kungälv/Marstrand, inte tror kommer sluta än på ett tag.
– Vi ser ingen tendens till att det kommer avta. Mycket tyder på att det kommer vara fortsatt högt intresse, säger hon.

ANNONS

Det är nya siffror från Svensk mäklarstatistik som visar på en stor prisökning på bostadsrätter i kommunen under året. Kungälvs kommun utklassar riket som under det gångna året hade en snittökning på 6,5 procent. Inte nog med det har priserna nu stigit 34,1 procent på fem år i Kungälv.

Mäklarfirman Bjurfors har analyserat siffrorna och tror att pandemin spelat roll på bostadsmarknaden i Kungälv. De ser att många värdesätter sitt hem, och gärna spenderar mer för att hitta det boendet som passar dem bäst.

Även villapriserna har ökat, dock inte i samma utsträckning som bostadsrätterna. Där har priserna ökat med 6,5 procent medans riket ligger på 14,2 procent. Något svalt intresse för villor i Kungälv är det dock inte. Enligt Carina Nyström beror nog den mindre procentuella ökningen på de redan höga priserna.

– Det beror på den prisnivå som redan är, så att lägsta nivån ökar om man tittar på rikets siffror. Prisutvecklingen är ganska naturlig på villor i Kungälv och vi ser ett fortsatt stort intresse att flytta hit, säger hon.

Eftertraktad bostadsort

Att många vill flytta till staden har flera anledningar tror Carina Nyström. Hon säger att kommunen är välmående och har allt som storstaden har, men i ett mindre format. Sedan pekar hon på att kommunikationerna är väldigt bra här. De många nyproduktionerna i kommunen har också spelat roll i prisökningen enligt mäklarfirman Bjurfors.

– I och med att det är fortsatt stor efterfrågan är det faktiskt läge att köpa bostad i Kungälv för vi ser inget som tyder på en prisnedgång framöver, säger Carina Nyström.

Bostadsmarknaden december 2020 - november 2021

Bostadsrätter

Kungälv: +13,8% Kr/Kvm: 37 703

Västra Götaland: +5,1% Kr/Kvm: 40 488

Riket: +6,5% Kr/Kvm: 45 299

Villor

Kungälv: +6,5% Kr/Kvm: 42 666

Västra Götaland: +12,3% Kr/Kvm: 33 589

Riket: +14,2% Kr/Kvm: 31 886

Källa: Svensk Mäklarstatistik

ANNONS