Tågtrafiken stoppades tillfälligt på fredagen efter att en kranbil kört in i en viadukt på Hisingen. OBS: Genrebild.
Tågtrafiken stoppades tillfälligt på fredagen efter att en kranbil kört in i en viadukt på Hisingen. OBS: Genrebild. Bild: Csaba Bene Perlenberg

Stopp i tågtrafiken efter olycka

På fredagseftermiddagen körde en kranbil in i en viadukt på Hisingen. Det resulterade i totalstopp i tågtrafiken mellan Ytterby och Göteborg. Vid 15-tiden körde tågen som vanligt igen på sträckan.

ANNONS

Det var strax före klockan 13 som kranbilen körde in i en viadukt på Hisingen, med totalstopp för tågen mellan Ytterby och Göteborg som följd.

– Vi måste få ut personal och inspektera innan det blir farbart mellan Göteborg och Ytterby, säger Ivan Farmerin, störningskoordinator på Västtrafik i en inledande kontakt.

– Efter det måste man kolla spåren och se om det är skadat. Trafikverket har ringt dit en broinspektör, fortsätter han.

Flera avgångar ersattes med buss. En prognos för när trafiken kunde börja rulla igen sattes till klockan 15 på fredagen, skriver GP. Vid 15-tiden meddelade senare också att

Tåg norrifrån, som ska mot Göteborg, vänder därmed i Ytterby.

– Efter det måste man kolla spåren och se om det är skadat. Trafikverket har ringt dit en broinspektör.

– Enligt initiala uppgifter hade kranbilen lämnat platsen, men det visade sig att den bara hade ställt sig åt sidan, så det handlade inte om någon smitning, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson till GP.

ANNONS