Restaurangchefen Nicklas Gustafsson och verksamhetsansvariga Jessica Svensson hoppas på en bra sommar.
Restaurangchefen Nicklas Gustafsson och verksamhetsansvariga Jessica Svensson hoppas på en bra sommar. Bild: Katarina Berg

Stjärnkock till Societetshuset

4 juni öppnar Societetshuset på Marstrand och i år är det kändiskocken Gustav Trägårdh som står för menyn.
– Det kommer att vara en avslappnad känsla som gäller med många klassiska rätter men också mycket nytänk, säger verksamhetsansvariga Jessica Svensson.

ANNONS
|

Stjärnkocken Gustav Trägårdh är bland annat känd från Sjömagasinet, som han och Ulf Wagner sålde nu i vår.

I en intervju med GT i februari berättade han om sin nya vision- att laga mat som många vill ha och nästan alla har råd med.

Ess i rockärmen

Att Gustav Trägårdh kommer till Societetshuset den här säsongen är ett ess i rockärmen för Societetshusets och Kurhotellets ägare Claes-Göran Nilsson och Anders Hedin.

– Han är en av de mest framgångsrika kockarna vi har i Sverige så det är riktigt roligt och betyder mycket. Han är ett stort namn och har en massa roliga idéer, säger Claes-Göran Nilsson, som tror att det höjer värdet för hela Marstrandsön.

ANNONS

– Det ligger också i linje med vår ambition för området här vid Kungsplan.Här ska man kunna sitta på verandan och äta gott med fantastisk utsikt ut mot norra inloppet, men också bara kunna ta en kaffe eller ett glas vin på uteserveringen.

Seglade med familjen

Societetshusets restaurangchef Nicklas Gustafsson gör sin första vecka och han hoppas mycket på sommarsäsongen.

– Att det blir vackert väder och att pandemin släpper så att det kan bli lika strålande tider på Societetshuset som det en gång har varit, säger han och berättar att han vanligtvis bor i Jönköping.

– Som liten var jag här och seglade med familjen och nu är jag tillbaka, så det känns fantastiskt roligt. Jag ser verkligen fram emot att få driva detta tillsammans med Jessica och Gustav.

Verksamhetsansvariga Jessica Svensson och före detta handbollsproffset Marie Wall, som  numera jobbar i receptionen på Kurhotellet.
Verksamhetsansvariga Jessica Svensson och före detta handbollsproffset Marie Wall, som numera jobbar i receptionen på Kurhotellet. Bild: Katarina Berg

Hoppas på bröllop

Det de och många andra så klart drömmer om just nu är att covidsmittan ska klinga av så pass mycket att restriktionerna släpper framöver, så att bröllop och andra högtider ska kunna firas i stora sällskap.

Plura och Måns

Ett antal event är preliminärbokade med en rad svenska kända artister. Drömmen är att få hit Plura, Måns Zelmerlöw och Magnus Carlson från Weeping Willows.

– Vi har en massa idéer och har planerat för dem men allt beror på utvecklingen, konstaterar Jessica Svensson.

Tina väntar otåligt

Tina Strömberg, boknings- och eventansvarig på Kurhotellet och Societetshuset, säger att hon otåligt väntar på att få dra igång allt spännande som finns i pipeline, den dag det är möjligt att samlas många inomhus.

– För att få ekonomi i en krogshow vill vi åtminstone ha 300 sittande med en trerättersmeny, säger hon.

Claes-Göran Nilsson i nya gymmet på Kurhotellet.
Claes-Göran Nilsson i nya gymmet på Kurhotellet. Bild: Katarina Berg

Går det inte att genomföra något i sommar hoppas hon på hösten, då det också finns preliminärbokade event.

– Vi hoppas till exempel på en hyllningskonsert till Björn och Benny. Och så vill vi förstås ha en julkonsert också.

Kurbadet dröjer

Samtidigt som Societetshuset förbereder sig för säsongsöppning, har närbelägna Kurhotellet just firat sin ettårsdag med ny matsal. I dagarna invigs också ett gym med bastu.

– Först om två till fem år räknar vi med att ha klart kurbadet som ska bestå av bastubad i olika former, kallbad i havet och behandlingar i ett hus som ska byggas ute vid piren, berättar delägaren Claes-Göran Nilsson.

Eventansvariga Tina Strömberg och Marie Wall i receptionen. Även i sommar blir det simskola för allmänheten i juli.
Eventansvariga Tina Strömberg och Marie Wall i receptionen. Även i sommar blir det simskola för allmänheten i juli. Bild: Katarina Berg

Omtag med detaljplanen

Att den delen inte är klar än beror bland annat på att detaljplanen har fått göras om.

– Men det gör inte så mycket, vi har fullt upp med hotellet och processen får ta den tid det tar.

Simskola för allmänheten

Precis som förra sommaren kommer simskola för allmänheten att arrangeras i Kurhotellets utomhuspool, under två veckor i juli.

– Vi räknar med att släppa platserna på sociala medier i slutet av maj. Efterfrågan är enorm och allt brukar vara slut på en timme, säger Jessica Svensson.

ANNONS