Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det blir ingen standup På Kongahälla Center i december som det var planerat. De nya reglerna om vaccionationsbevis gör att man skjuter på evenemanget till januari. Bild: Catrin Hansson
Det blir ingen standup På Kongahälla Center i december som det var planerat. De nya reglerna om vaccionationsbevis gör att man skjuter på evenemanget till januari. Bild: Catrin Hansson

Standup på Kongahälla Center ställs in efter krav på vaccinationsbevis

Nya coronarestriktioner gör att vissa evenemang måste arrangeras om. På Kongahälla Center ställer man in en planerad standup-kväll som skulle ägt rum i centrets Food Hall i december.

Från och med den 1 december gäller nya coronarestriktioner. Då införs vaccinationsbevis vid evenemang med fler än 100 deltagare. Det innebär att en del evenemang kan komma att ställas in och skjutas på framtiden. För Kongahälla Center innebär de nya reglerna att de blir en del ändringar i programmet.

Ställer in men kör i januari igen

– Förra lördagen körde vi standup i Food Hallen. Det blev en jättesuccé så vi bestämde att köra en gång till i december. Men nu har vi precis bestämt oss för att ställa in på grund av de nya restriktionerna, säger Anton Knutsson som är centrumchef på Kongahälla Center.

–Vi säljer inte biljetter till evenemanget och det kommer många människor för att äta så vi vet inte i förväg hur många gäster som kommer. Vi tänkte att då är det bättre att skjuta på det och köra igen i januari.

Påverkas Kongahälla Center i övrigt av att det vid vissa evenemang krävs vaccinationsbevis?

Tror inte på fler restriktioner

–Nej, det är bara Food Hallen som drabbas, än så länge i alla fall. Men vi har lärt oss att allt kan hända och att vi snabbt kan behöva ställa om och anpassa oss till nya restriktioner.

Anton Knutsson hyser ändå gott hopp om att det inte kommer att bli samma nedstängning som den vi tidigare har sett.

–Jag var på en föreläsning häromdagen där man pratade om den höga vaccinationstäckningen i Sverige och att vi är villiga att vaccinera oss. Det har ju stor betydelse. Så jag befarar inte några drastiska förändringar. Men det har vi ju å andra sidan sagt innan också, men jag skulle bli förvånad om det kommer fler restriktioner nu.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.