Arkivfoton
Arkivfoton Bild: nasstroma

Stal rakblad för 10 000 – visas på Efterlyst

Tre personer klev in på City gross i Ytterby mitt på dagen – när personal och andra kunder inte såg plockade de på sig rakblad för 10 000 kronor. Imorgon, torsdag, visas bilder från händelsen i Efterlyst på TV3. – Det har blivit vanligare med den här typen av stölder, säger butikschefen Kenneth Hult.

ANNONS
|

Det var på lördagen den fjärde augusti, mitt på dagen, som tjuvarna klev in i butiken.

– Det var tre killar som gick in. En höll vakt medan de andra två genomförde stölden. Rakbladen sitter på en form av säkerhetsspjut så man måste skruva på en grej för att de ska komma ner. Men de bröt sönder det här och tog alla rakblad. Varje gång det kom förbi personal eller en annan kund så avbröt dem. När de hade fått loss alla rakblad så gick de in i ett hörn av butiken, stoppade på sig allt och gick ut, berättar Kenneth Hult.

ANNONS

I det här fallet upptäcktes stölden först morgonen efter.

– Då såg vi att det var helt länsat så vi gick in i övervakningskameran och tittade och kunde polisanmäla, säger han.

Visas i Efterlyst

På torsdagskvällen kommer det visas bilder på tjuvarna i TV3:s program Efterlyst.

– Det är tre personer som jobbar gemensamt och i samförstånd. Vi har inte lyckats identifiera dem så därför går vi ut med de här bilderna. Jag hoppas att någon ska kunna identifiera dem, säger Ann-Louise Hansson som är utredare på polisen i Kungälv.

Butikschefen Kenneth Hult säger att det har blivit vanligare med den här typen av stölder i butiken.

– Det vi märker är att det kommer ligor på kanske tre-fyra personer som går in och tar väldigt mycket varor. Det kan vara oxfilé, chokladkakor, kosmetika, varor som är lätta för dem att sälja, säger han.

Han säger att stölderna kan gå till på lite olika sätt.

– Ibland fyller de bara en kundvagn och kör rakt genom butiken. De kan ha medbrottslingar som går in vid ingången så att grindarna öppnar sig och de kan köra ut. Blir de påkomna lämnar de bara vagnen och springer och blir de inte påkomna så springer de iväg med varorna, säger han.

Har vidtagit åtgärder

På City gross har de nu valt att ha rakbladen bakom disken. De har också vidtagit en del andra åtgärder.

– Vi har satt upp larm vid ingången så det både filmas och tjuter rätt ordentligt om tjuvarna försöker köra ut den vägen, säger Kenneth Hult.

Efterlyst sänds på TV3 klockan 20.00 på torsdagen. Polisen Ann-Louise Hansson hoppas att det ska ge tips till utredningen.

– Jag har haft några fall tidigare som varit med i programmet. Då har det varit väldigt bra, säger hon.

Elvira Linderot

redaktion@kungalvsposten.se

ANNONS