Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: hanssonk
Bild: hanssonk

Stal Michelindäck för hundratusentals kronor – fyra anhållna

Två bilar stoppades under natten, efter att ett vittne sett dem lämna Michelins trailer i Rollsbo. Båda fordonen var då fullastade med däck, värda hundratusentals kronor.
På onsdagsförmiddagen anhölls fyra unga män.

Klockan 03.57 larmades polis till Rollsbo-industriområde då en privatperson sett personer som rört sig kring en skåpbil och en personbil utanför Ica-lagret.

– Vittnet tycker att det ser märkligt ut och larmar polis. Polisen åker mot Kungälv men då ringer vittnet igen och säger att bilarna har lämnat platsen och kört E6 mot Göteborg. En polispatrull får syn på fordonen och i Lundbytunneln får de stopp på ekipagen. Det sitter två personer i skåpbilen och två i personbilen, och skåpbilen är fullknökad med nya Michelindäck, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

Det finns misstankar om att däcken kommer från en kapellskärning på en lastbil som stod parkerad vid Stigs center i söndags den 31 januari.

Intill Ica-lagret i Rollsbo ligger däckföretaget Michelin. Kungälvspolisen åkte dit på onsdagsmorgon och kunde då se att en trailer som stod där haft inbrott.

– Det är lika dana däck i trailern som de som hittades på Hisingen, säger Lars Barntsson, förundersökningsledare på polisen i Kungälv.

De fyra männen, som är i 20-årsåldern, greps i Lundbytunneln. De är nu misstänkta för grov stöld, då värdet av stöldgodset är så pass högt.

På onsdagsförmiddagen anhölls männen av polisen.

Skåpbilen och personbilen togs i beslag av polisen för teknisk undersökning. Männen är hemmahörande i Göteborg. Om de ingår i någon liga kan polisen inte säga i nuläget.

– Det kan vi inte veta, vi kan bara anta. Det får utredningen visa, säger Lars Berntsson.