Spelar in film på Marstrand

Kungälvsborna Linus Boustedt och Marcus Martinson har börjat spela in en kortfilm. Det är en romantisk tonårsfilm som utspelar sig på olika öar på Västkusten.

ANNONS
|

Linus Boustedt, 20 år, och Marcus Martinson, 21 år, har sedan drygt ett år tillbaka varit delägare i ett mindre produktionsbolag vid namn Once in a blue moon. Bolaget har bland annat tidigare gjort musikvideor, reklamfilmer och diverse andra kortare material.

Den senaste tiden har produktionsbolaget arbetat med filmskapande och just nu håller de på att spela in en kortfilm som ska handla om två ungdomar som har en romans ute på Västkusten.

– Filmen kommer att utspela sig på en ö men vi kommer att ta guldställen från flera olika öar. Vi ska bland annat spela in på Marstrand och Klädesholmen, säger Linus Boustedt.

ANNONS

Nya kameror

Linus Boustedt och Marcus Martinson har alltid haft ett intresse för filmproduktion och för att skriva manus. Efter studenten tog de tag i drömmarna om att en dag få göra en film från grunden. Under detta år har de bland annat investerat i nya kameror och lampor inför den tänkta kortfilmen och planerat allt noga. Hittills har de haft tre inspelningar och fler kommer det att bli under sommaren.

– Vi är väldigt spända över detta och tror verkligen på idén. Det är ett steg i rätt riktning och i framtiden skulle vi vilja göra långfilmer eller serier, säger han.

Teamet består bland annat av Philip Andersson som är ljustekniker, Lukas Martinson som är fotograf, Manfred Gislason som är ljudtekniker, Marcus Martinson som är regissör och Anna Tollesson som är sminkansvarig. Det kommer att vara cirka 20 inspelningsdagar och tanken är att filmen ska vara klar innan årets slut. De flesta skådespelarna i filmen är helt nya i yrket och gör därmed sin filmdebut. Produktionsbolaget har även förhoppningar om att kunna sälja in idén till andra större företag.

Vill sälja till SVT

– Vi hoppas ju såklart på att vi kan sälja in filmen till SVT eller Dplay. Jag kan säga att det inte är helt omöjligt men det är ingenting som är spikat ännu, säger Linus Boustedt.

Kortfilmen kommer att vara på cirka 20-30 minuter och enligt Linus har produktionsbolaget fått igenom ett samarbete med en artist också.

– Det är en artist som kommer att passa väldigt bra in i filmen, mer än så kan jag inte säga just nu, säger han.

ANNONS