Sommarprognos för Kungälv – i april

SMHI kommer med glädjebesked – kanonväder hela veckan lång. Sommartemperaturer väntas och under veckan kan det bli upp emot 16 grader varmt i Kungälvs kommun.
– Det kommer att bli skitsvårt att klä sig. Antingen kommer man frysa på morgonen eller svettas på eftermiddagen, säger SMHI-meteorologen Therese Fougman.

ANNONS

Är det mitten av april eller har vi snabbspolat fram tiden till mitten av juni?

Utifrån SMHI:s prognoser för veckan kan det vara svårt att veta – i alla fall på eftermiddagarna. Hela veckan ser ut att bjuda på kanonväder.

– Det kan komma dagar när det dyker upp lite moln som skymmer solen. Men jag tror att vi kommer att uppleva hela veckan som solig när vi summerar den senare, säger Therese Fougman som är meteorolog på SMHI.

16 grader på torsdag

Både solen och sommartemperaturerna hänger kvar runtom i kommunen och resten av Västsverige under veckan. Värmetoppen ser ut att nås på torsdag – prognoserna hintar om 16 grader under eftermiddagen.

ANNONS

– Det är en typisk vårvecka som väntar. Det kommer att bli skitsvårt att klä sig. Antingen kommer man frysa på morgonen eller svettas på eftermiddagen, säger Therese Fougman.

Även om eftermiddagarna kommer bjuda på höga temperaturer får vi räkna med desto lägre sådana på morgonkvisten. Det handlar om några enstaka plusgrader.

– Det är ett angenämt problem, säger SMHI-meteorologen.

Redan under helgen och inledningen av nästa vecka väntas högtrycket som nu ger oss sommartemperaturer försvinna. I stället väntar kyligare luft som drar ner temperaturen igen.

Enligt SMHI-meteorologen kan vi redan i helgen fråga oss: vad hände med värmen? Speciellt med fredagen i färskt minne. Under söndagen ser vi ut att få nöja oss med en cirka 10-gradig temperatur.

– Å andra sidan är det ju just mitten av april så vi får nog vänta på den riktiga sommarvärmen ett tag till, säger Therese Fougman.

LÄS MER:Familjen Karmark tar över driften av två fästningar

LÄS MER:Tre gripna efter försök till inbrott

LÄS MER:Vi fortsätter ta ansvar för skolan och dess framtid

ANNONS