David Carbe och Sonja Aldén uppträder på Mimers hus. ARKIVFOTO
David Carbe och Sonja Aldén uppträder på Mimers hus. ARKIVFOTO Bild: Kristian Johansson

Sommaren bjuder på sång, musik och teater

Förra sommaren var det mesta inställt, men i år finns det mer att välja på för alla som längtar efter sång, musik och teater. Vi har pratat med några av arrangörerna.

ANNONS
|

Efter en lååång period av pandeminedstängningar blir äntligen möjligt att njuta av sång, musik och teater på flera ställen i Kungälv i sommar. På Tofta Herrgård spelar teater Tofta Bergmans Scener ur ett äktenskap mellan 10 juli och 21 augusti, och i Kode smider Peter och Louise Wanselius planer för tre spelningar på Louise Veranda.

– Vi börjar med en sommarveranda 3 juli och sedan kör vi 31 juli och 28 augusti. Nu får man ju samlas hundra personer utomhus och man kommer att kunna sitta på betryggande avstånd. Vi är i full gång med planeringen, säger Peter Wanselius.

ANNONS

På verandan bjuds sång, musik, teater och eftersom paret Wanselius har ett stort kontaktnät i branschen så kan det dyka välkända musiker, sångare och ståuppare på verandan till parets kulturhus i skogen. Exakt vilka som kommer är inte klart, men kvaliteten på föreställningarna blir hög, lovar Peter och Louise.

– Vi slänger ut krokar till alla vi känner, både kända och semikända artister, och tanken är att det ska bli lite överraskning för publiken vilka som dyker upp. En eller flera kända ståuppkomiker finns med i planerna, och en stor kör från Göteborg, så mycket kan vi avslöja, säger paret Wanselius.

Sonja Aldén tillbaka i Locks rike

Även hos Jan Erik och Ann-Marie Axelsson i Locks Rike i västra Rollsbo blir det sång och musik i sommar. Onsdagen 21 juli gör Sonja Aldén sin akustiska konsert ”Ett fönster mot ljuset” tillsammans med pianisten David Carbe och sångaren och gitarristen Johan Wallter.

I Kungälvsparken, som stått öde i snart två år blir det också liv och rörelse, åtminstone 11 juli, då det blir Allsång och underhållning med quiz. Peter Linde med orkester och före detta sångaren i Lasse Stefanz, Lasse Sigfridsson och ”Tove” Widerberg från Streaplers, står för underhållningen. Om de lättade restriktionerna håller i sig så räknar arrangörerna IK Kongahälla med cirka 400 fasta platser utomhus.

– Det blir dansband- och schlagertema. Det är många som saknar den musiken nu när man inte får dansa, så jag tror det finns ett uppdämt behov och vi hoppas att många vill komma. Vi tog chansen direkt när vi såg att det var möjligt, för vi vill så gärna komma igång, nu längtar man efter mötet med publiken, säger projektledaren Peter Linde.

För den inte vill sitta still utan hellre flanerar runt och delta i aktiviteter för både vuxna och barn finns det goda möjligheter under Sekelskiftesdagarna i Marstrand 6-8 augusti. Det blir marknad, teater, konsert i kyrkan, barnaktiviteter, shirehästar, besök av Kung Oscar och mycket mer. Allt anpassat efter rådande restriktioner.

ANNONS