Phakhawan och Anders Nilsson öppnar snart Kärnas första thai- och sushirestaurang. Bild: Privat/Frida Ekborg
Phakhawan och Anders Nilsson öppnar snart Kärnas första thai- och sushirestaurang. Bild: Privat/Frida Ekborg

Snart öppnar en ny restaurang i Kärna

Phakhawan Nilsson tyckte att Kärna saknade matutbud från det asiatiska köket, och bestämde sig då för att ta saken i egna händer. Snart öppnar hon Kärnas första thai- och sushirestaurang.
– Kärna behövde det, säger hon.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det är många som undrat vad det ska bli en den nybyggda lokalen bredvid busshållplatsen. Folk har knackat på och kikat in genom fönsterna och nyfiket frågat hur det går.

– Det verkar som många tycker att det är kul att få en restaurang i närheten, och många som väntat på det, säger Phakhawan, som tidigare drivit egen restaurang vid Östra sjukhuset i flera år.

Senast jobbade hon dock som kock på Marstrands Havshotell, men som så många andra i restaurangbranschen så blev jobbet lidande i pandemin. Det var då tanken om att återigen starta något eget väcktes till liv, och tillsammans med sin man Anders har hon ägnat de senaste månaderna åt planering, att bygga och förbereda inför öppning.

– Jag tänkte att Kärna har växt ganska mycket, det är många som flyttar hit och många bostäder som håller på att byggas, men att det inte finns någon thaimat eller asiatisk mat alls här, bara en pizzeria. Och jag har tidigare letat lokal i Kungälv och Ytterby men inte hittat någon som passat, berättar Phakhawan.

Phakhawan och Patrik Nilsson tyckte att Kärna saknade matutbud från det asiatiska köket. Bild: privat
Phakhawan och Patrik Nilsson tyckte att Kärna saknade matutbud från det asiatiska köket. Bild: privat

Hon och maken Anders Nilsson bor på Västerhöjden sedan 1,5 år och tänkte att det skulle vara skönt att ha någonting i närheten. Då såg hon en annons om en före detta visningsmodul till salu i Trollhättan, som fraktades ner till Kärna och placerades bredvid busstationen på mark som de arrenderar av kommunen. Och så började jobbet. Anders hjälper till så mycket han kan och hinner utöver sitt heltidsjobb i Arendal.

– Efter att vi bestämde oss för att köra så har det bara eskalerat. Vi har börjat från noll med allt så det har varit mycket jobb. Efter att vi skickade in bygglov så har det bara rullat på, och nu måste vi gå i mål också, säger han.

Tanken från början var att restaurangen skulle öppnat i början av maj, men saker och ting har dragit ut på tiden. I slutet av juni väntas en slutbesiktning och därefter planerar man för öppning, vilket antagligen blir i början av juli.

– Så fort de säger att allt är okej så kör vi. Vi står på tårna nu, säger Anders.

ANNONS