Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jan Eliasson dirigerade Kungälvs musikkår 2019  Bild: Frida Ekborg
Jan Eliasson dirigerade Kungälvs musikkår 2019 Bild: Frida Ekborg

Snart kan konserterna återigen fylla Mimers hus

Om några veckor lyfts de sista restriktionerna för idrottsarenor och konsertlokaler. Mimers hus kommer att kunna ta in mer än dubbelt så många som idag.
– Det är fantastiskt! Det här har vi väntat länge på, säger David Carbe, musiker och konsertarrangör.

Onsdagen den 29 september slopas publiktaket för allmänna sammankomster. Det innebär att Mimers hus som för närvarande bara får ha en publik på 150 personer återigen kan fylla alla de 340 sittplatserna.

Härnäst David Carbe ställer sig på scen är 25 september, alltså fyra dagar innan publiktaket hävs. Då spelar han och hans band två föreställningar för Världens barn tillsammans med gästsoloartiserna Medea Lindgren och Lars-Erik Frendberg. Den konserten blir inför en begränsad publik, men vid nästa Världens barn-föreställning, 2 oktober, finns det inte längre några begränsningar.

– Vi hade tänkt att köra två föreställningar den dagen, men nu får vi fundera på hur vi gör, säger Jan Eliasson som är en av arrangörerna. Troligen håller vi fast vid den planeringen och räknar med att Kungälvsborna är konsertsugna efter så lång tid utan livekultur.

Flera konserter inplanerade i höst

Redan dagen efter är det dags för nästa evenemang i Mimers hus. Då spelar The Mule skinner band.

– Att restriktionerna hävs är verkligen en välkommen present, säger Bjarne Lundqvist, trummis och sångare i bandet. Nu känns det motiverat att vi behöver betala full hyra för Mimers hus.

Kungälv är tredje stoppet på deras oktoberturné där även Henrik Elvis Åberg är med. Allt som allt blir det nio konserter i oktober runt om i landet.

23 oktober ställer sig David Carbe återigen på scenen, nu med arrangemanget Carbe med gäster och gästartisten heter då Charlotte Perelli. Arrangemanget skulle egentligen hållits före pandemin men har blivit uppskjutet två gånger.

– Första föreställningen har varit utsåld sedan 2019, berättar David Carbe. Vi har frågat publiken om de vill ha tillbaka pengarna för sina biljetter, men de flesta har valt att vänta.

Två julkonserter i Mimers hus

I slutet av november blir det julkonsert med allsång. Då gästas Mimers hus bland annat av en 45-hövdad gospelkör.

– Att restriktionerna hävs är ju en förutsättning för att vi ska kunna ha ett sådant här arrangemang. Det känns skönt att ordningen är återställd, säger Peter Linde som är projektledare.

Sista lördagen före jul återkommer så en kär tradition: julkonserten med Musikkåren, drillflickorna och kören Vokalerna.

– Nu hoppas jag att Kungälvsborna går man ur huset. Det finns säkert ett sug efter att få gå på konsert igen efter alla dessa månader, säger Jan Eliasson.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
 
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.