SMHI: Det blir snö i helgen

Efter en mild novembermånad börjar vintern äntligen närma sig och till helgen förväntas det att falla snö över Kungälv.

ANNONS

Den som tagit sig utomhus de senaste dagarna har väl märkt att det milda vädret är som bortblåst, och till helgen förväntas det första snöfallet.

– Det drar in ett område med snö österifrån, och under lördagsdygnet förväntas det att nå de södra delarna av Sverige och den första snön förväntas att falla över Kungälv under eftermiddagen eller kvällen, säger Marcus Letalick, meteorolog på SMHI.

Ha det i åtanke när man rör sig i trafiken

På ostkusten förväntas det under helgen att falla 5 till 10 centimeter snö, men enligt Marcus Letalick ska västsvenskarna inte förvänta sig några snöstormar.

– När snön rör sig in över landet så kommer det nog att röra sig om ett lättare snöfall, och i vissa delar kan snön nog till och med upplevas som regn. Så pulkaåkningen får nog vänta, säger han.

ANNONS

Temperaturerna håller sig vid nollstrecket

Marcus Letalick berättar att det kommer att bli minusgrader på flera platser i Västsverige under helgen, men att i början av nästa vecka kommer temperaturerna att stiga igen.

– Det kommer inte att bli någon drastisk förändring men under tisdagen ser det ut som att det kan bli uppemot 4 plusgrader.

När kommer vintern?

– Den meteorologiska vintern har tagit sig in över de norra delarna av landet. Men det är fortfarande en tid kvar innan den kommer till Götaland. Men även om den här snön som kommer nu inte kommer i så stora mängder så kommer det att bli en omställning från milda november, och det får man ha i åtanke när man till exempel rör sig i trafiken.

LÄS MER:Besvikelse efter möte om Klöverbackens skola

LÄS MER:Årets julklapp blev det hemstickade plagget – Tant kofta i Romelanda ger tips

LÄS MER:Två anhållna för kamin-stölden i Kungälv – sex kaminer har hittats

ANNONS