Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Linus Olsson
Bild: Linus Olsson

Smet från olyckan norr om Kareby – greps i Rollsbo

De två män som smet från olycksplatsen norr om Hanekullen kunde lokaliseras av polishelikopter och sedan gripas i Rollsbo.
Männen misstänks för vårdslöshet i trafik.

Vid 11.45-tiden på fredagen inträffade en frontalkrock på gamla E6 i svackan mellan Hanekullen och Lundby norr om Kareby.

En man i 80-årsåldern fördes till sjukhus med allvarliga skador och två män i bilen, som ses som vållande till olyckan, smet från platsen till fots.

– Vi fick uppgift om att två män lämnat platsen och att de var påverkade. En polishelikopter började söka i området och fick syn på två män som stämde in på signalementet, ungefär 100 meter från olycksplatsen, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson.

Han säger att polishelikoptern såg att de två männen satte sig i en bil och körde iväg.

– Helikoptern följer efter bilen och en polisbil kunde genskjuta bilen i höjd med Rollsbo, där de griper två stycken män. I nuläget är rubriceringarna grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri och smitning från trafikolycka, säger Hans-Jörgen Ostler.

Stopp vid Jula

Peter Adlersson, presstalesperson på polisen, meddelade på fredagseftermiddagen att brottsrubricering tillgrepp av fortskaffningsmedel tillkommit.

– Bilen som de färdades i stals från en bilfirma i närheten. De ska ha hoppat in i en bil där, säger Peter Adlersson.

Det var på E6 i riktning mot Kungälv som polishelikoptern fick syn på männen i den stulna bilen, och polis på marken fick stopp på bilen på parkeringen vid Jula-butiken.

– I förhör pratar de två männen på om att ytterligare en person ska ha varit med, som ska har kört bilen. Men vittnen på plats har sagt att de ska ha varit två stycken.

Omkörning norrut

Lars Berntsson, förundersökningsledare på Kungälvspolisen, uppger att tre bilar var inblandade i olyckan.

– Två män har orsakat en allvarlig olycka. Efter en omkörning har männens fordon frontalkolliderat med en mötande bil med släp, som kört i riktning mot Kungälv. De båda åkte sedan in i fordonet, som blivit omkört, säger Lars Berntsson.

Männen i bilen som var vållande till olyckan är i 40-årsåldern. Den ena av männen misstänks också för grov olovlig körning.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.