Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild
Arkivbild

Slogs med krycka och eldade upp exfrus ägodelar

En kvinnan fick en krycka slängd på sig efter att hon bett sin dåvarande man om hjälp att fylla i en blankett. När kvinnan flyttat ut gjorde mannen en brasa av hennes saker.

En man döms för misshandel i Göteborgs tingsrätt efter att han en dag i juni för fem år sedan slängt eller slagit en krycka på sin dåvarande fru. Enligt uppgifter i domen ska kvinnan därefter ha sprungit och låst in sig i badrummet. Efter det var hon tvungen att dölja två stora blåmärkena på ena låret under flera veckors tid.

Mannen själv säger sig inte minnas och inte vet om han kastat kryckan.

Efter att paret separerat, drygt två och ett halvt år senare, flyttade kvinnan till egen bostad men fick då inte med sig allt. Någon vecka senare fick kvinnan veta att exmaken eldat upp hennes ägodelar.

I domen står att mannen ringde till kvinnan den aktuella veckan och berättade att han ”hade eldat upp allt”. När kvinnan senare fick möjlighet att gå in i huset fanns dock många av hennes saker kvar. Men hon konstaterade att mannen eldat upp kläder, saker från hennes barndom och saker med affektionsvärde.

I maj 2019 hade kvinnan på kort tid fått flera punkteringar på sin bil och en gång såg kvinnan sin exman stå nedböjd vid bilen utanför hennes arbetsplats.

Enligt domen har mannen erkänt punkteringen, och sagt att ”det är möjligt” att han eldat upp exfruns saker.

Tingsrätten dömer mannen till skyddstillsyn misshandel och två fall av skadegörelse. Han ska också betala drygt 20 000 kronor plus ränta till exfrun för kränkning, sveda och värk, och ersättning för förstörda ägodelar.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
 
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.