Slog sin mamma – hovrätten fastställer fängelsedomen

I slutet av maj dömdes en man i 50-årsåldern till ett års fängelse för att ha misshandlat sin mamma. En dom som överklagades till hovrätten.

ANNONS

Det var natten mellan 20 och 21 april som polisen larmades till en bostad i Kungälv. Där hade en man i 50-årsåldern gett sig på sin mamma, som är i 70-årsåldern, och misshandlat henne.

Kvinnan och sonen bodde i samma hus, han på undervåningen och hon på övervåningen. Och när hon hade gått ner för att hämta tvätten vid 22-tiden på kvällen hade mannen flugit på kvinnan.

I förhör har det framkommit att mannen matat knytnävsslag mot kvinnans ansikte samtidigt som han satt grensle över henne. Kvinnan ska vid flera tillfällen försökt ta sig loss, men misshandeln bara fortsatte.

ANNONS

Efter en och en halv timme lyckades kvinnan komma därifrån och larma sina grannar som ringde polisen. Sonen greps av polis och häktades.

I slutet av maj dömdes mannen till ett års fängelse för misshandel och skadegörelse sedan han slagit sönder rutorna på mammans och polispatrullens bil. Mannen överklagade domen till hovrätten.

I ett beslut på onsdagen fastställer hovrätten tingsrättens dom och mannen ska avtjäna sitt fängelsestraff och betala Polismyndigheten, Kammarkollegiet och sin mamma på närmare 30 000 kronor.

ANNONS