Skyhögt tryck på nybyggda bostäder i Kareby

Kareby växer så att det knakar. Det största nya bostadsområdet är Kareby äng med 170 nya villor och radhus. Ytterligare ett villaområde är planerat i området och på tomten vid den gamla butiken planeras 24 bostadsrättslägenheter att byggas nästa år.

ANNONS
|

Kareby växer i snabb takt med ett intensivt bostadsbyggande. Kareby äng är det största pågående byggprojektet med nästan 170 planerade bostäder i olika boendeformer. Det är bolaget Bonava som står för byggandet och nu är de två första etapperna är klara. I början av förra året kunde de första familjerna flytta in.

– Allt går enligt planerna, säger Martin Hallén som är platschef på Kareby äng.

Slutsålt

– Nu bygger vi färdigt de sista etapperna. Hittills har det varit stor åtgång på bostäderna. De som vi lagt ut hittills har sålt slut. Det var lite trögt i början men när vi väl kommit igång satte försäljningen fart.

ANNONS

I Kareby äng finns det både villor och radhus och området omgärdas av ängar och åkrar. Husen har milda färger och gårdarna är utrustade med lekplatser anpassade för barn i olika åldrar. På många håll pågår markarbeten och byggandet av den fjärde etappen har nyligen påbörjats. Planteringar och ett torg och mötesplats för gemensamma aktiviteter är också under uppbyggnad.

– Allt ska vara klart till årsskiftet nästa år.

Högt tryck på villor

I ett område bredvid Kareby äng håller trävarukoncernen Derome på att bygga tio enfamiljsvillor i storleken 120-140 kvadratmeter. Första huset står nästan klart.

– Husen är slutsålda. De första ägarna flyttar in i höst och sedan sker inflyttning löpande, säger Jesper Petersson som är projektledare för byggnationen.

Planerar bostadsrätter

På tomten vid den gamla butiken, ett stenkast därifrån, planerar Derome också att bygga Kareby park. Området kommer att bestå av 24 bostadsrättslägenheter i fördelade på huslängor med fyra våningar. Projektet ska planläggas och förhoppningen är av första spadtaget tas i början av nästa år. Torbjörn Jennerhed är regionchef för Derome hus:

– Trycket på bostäder i Kareby är högt. Det byggs många villor och småhus så vårt projekt med lägenheter kommer att bli ett bra komplement.

ANNONS