Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rose Pegrén, biträdande rektor, och Maria Härnborg, rektor på Tunge och Kode skolor är nöjda med placeringen av nya skolan vid scoutstugan.  Bild: Kristian Johansson
Rose Pegrén, biträdande rektor, och Maria Härnborg, rektor på Tunge och Kode skolor är nöjda med placeringen av nya skolan vid scoutstugan. Bild: Kristian Johansson

Skolpersonalen glada över beslutet om ny skola i Kode

I onsdags beslutade kommunstyrelsen att den nya skolan i Kode ska byggas på plats M, vid scoutstugan.
– Det är jättebra, jag är så glad, säger Maria Härnborg, rektor på Kode och Tunge skolor.

Efter många om och men röstade en oenig kommunstyrelse igenom att placera en ny skola i Kode på det som har kallats plats M, där scoutstugan ligger idag. Det innebär att en ny skola som ersätta Tunge skola, samt en idrottshall, byggs där, och att Kode skola ligger kvar där den ligger tills vidare.

LÄS MER: Klart var nya skolan i Kode ska byggas

Maria Härnborg är nöjd över att beslutet nu är taget och att arbetet kan sätta igång.

– Det behövs verkligen en ny skola. Helst igår, eller för ett par år sedan, säger hon.

Tanken från början när man planerade en ny skola var att den skulle ersätta både Kode skola och Tunge skola. Samtidigt har Tunge skola bedömts vara i betydligt sämre skick än Kode skola, och nu är det den förstnämnda som ersätts, medan Kode skola kommer att fortsätta som tidigare.

– Nu blir det så att Tunge ersätts, och det får vi vara nöjda med. Det är vackert så, säger Maria Härnborg, som också är glad över att det blir just vid scoutstugan som skolan ska byggas.

– Personalen på skolorna har tyckt att det har varit den bästa platsen hela tiden. Naturligtvis har vi diskuterat detta, och de allra flesta gillar den här platsen bäst, säger hon.

Varför är den bäst?

– För att det är ett så pass mycket bättre ställe. Det är till exempel närmare till en skogsdunge där man kan ha en skolskog. Vi har varit bortskämda med att ha en skolskog nära skolan, men nu blir det ännu närmare och lättare att ta sig dit. Det skulle också bli jobbigt med trafiken inne i samhället om man valde den andra platsen. Med den här placeringen ligger skolan kloss an mot samhället, men inte mitt i, säger Maria Härnborg.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.