Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild Bild: Anna Hedlund, Catrin Hansson
Arkivbild Bild: Anna Hedlund, Catrin Hansson

Skolavslutningskonsert ställs in – men drive-in-bion ska rulla

Planerna för drive-in-bion för högstadieeleverna på skolavslutningen den 11 juni i Rollsbo rullar på enligt plan, men konserten tvingas att ställas in.

Martin Ottosson, ägare Allhyr, har under våren planerat för en konsert och en drive-in-bio för de unga i Kungälv på skolavslutningen. Men nu sätter polisens tolkning av pandemilagen stopp, då de anser att arrangemangen är ett och samma och är att betrakta som en folksamling – trots att de sker med en kilometers avstånd.

– Det sket sig ganska rejält. Jag hade tänkt ta in 100 personer på varje ställe, men då blir det bara femtio på varje del och då går det inte ihop, säger Martin Ottosson.

Han menar att han och polisen tolkar pandemilagen på olika sätt, och att polisen inte känner till Folkhälsomyndighetens rapport med ett förslag om lättnader i restriktioner från och med 1 juni om vissa förutsättningar uppnåtts. Därmed tvingas konserten – med Hanna Ferm, Fru Loa och B.Baby – att ställas in.

– Det är skittråkigt. Konserten och bion skulle vara på två olika ställen, och corona kan inte spridas en kilometer bort, säger han.

Drive-in-bion rullar

Planeringen för drive-in-bion – för epa och a-traktorer och mopedbilar – rullar vidare enligt plan. Samtal med polisen om tillstånd pågår och Ottosson räknar med att få ett svar i början på nästa vecka.

– Jag utgår från att jag får det tillståndet, så det kommer att bli av. 99,99 procent att vi kör, säger han.

Fordonen, med två personer i varje, får anvisade platser på parkeringen utanför Creative Technology (tidigare Mediatec) i Rollsbo, med en meter mellan. Martin Ottosson tycker att det är synd att Arvid Nilssons hyresvärd sa nej till att upplåta sin parkering, som ligger intill.

– De menar att ungdomar skräpar ner. Om vi fått låna platsen, har vi ju papperskorgar och självklart hade jag städat upp efteråt. Med den parkeringen hade vi istället fått in ungefär 250 fordon och 500 pers.

Halv special och dricka

För att få komma in på drive-in-bion köps en parkeringsbiljett för tio kronor på plats och i den ingår två filmer, varav en är klassikern Grease, och en film som röstas fram på Facebook. Det ingår även en halv special, popcorn och dricka.

Affischerna inför drive-in-bion är klara och ska förhoppningsvis finns ute på skolorna i nästa vecka.

Martin Ottosson säger att han gjorde ett misstag som inte ansökte om tillstånd till två olika arrangemang.

– Det är jättesynd, skittråkigt, det är ungdomarna som drabbas. En sådan här dag kan vara första gången de kommer i kontakt med alkohol eller andra grejer. Man hade kunnat tolka reglerna på ett annat sätt, säger han.

I samma andetag säger han att han önskat att kommunen engagerat sig och menar att det nu finns ett helt färdigt paket att ta över.

– Vi har planerat allt klart in i minsta detalj och det är finansierat till stora delar och jag är beredd att lägga det sista själv, men de är inte intresserade av att göra något.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
 
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.