Skannade inte alla varorna på Ica – döms

De två männen skulle handla till en nyöppnad restaurang på Ica Maxi i Kungälv. Männen skannade dock bara en del av varorna. Nu döms de för stöld.

ANNONS

I slutet av april gick två män, en från Göteborg och en från Mölndal, in på Ica Maxi i Kungälv och handlade. De använde en skanner för att registrera varorna de skulle köpa.

LÄS MER:Två män stal varor för 12 000 kronor – åtalas

När männen plockade ner varor i en kundvagn kunde personalen se att männen inte skannade alla varorna och att skannern ibland låg dold under varor i kundvagnen.

När de gick till utcheckningen betalade de endast 400 kronor men tog med sig varor för 12 000 kronor ut ur butiken.

När de skulle lasta in varorna i sin bil konfronterades de av butikspersonalen. Männen hävdade att det var fel på skannern och att de var distraherade av bland annat telefonsamtal och därför inte scannat alla varor.

ANNONS

”Hade inte koll”

Den ena mannen har uppgett att han hade en svår period bakom sig som handlade om att han låg i skilsmässa och hade förlorat jobbet, och att det gjorde att han inte hade koll på vem som skannade varorna.

”Det var den mest stressiga och jobbiga handlingen i hans liv”, säger han i tingsrättsförhandlingen.

Tingsrätten anser att männen borde ha insett att den mängd varor som de handlat inte kostade endast 400 kronor.

Båda männen hävdar dock att ingen av dem tittat på kvittot, men tingsrätten anser att de tillsammans och i samförstånd stulit varorna.

Döms för stöld

En av männen betalade dock för varorna efter att personalen kommit på dem.

Männen åtalades för stöld och i måndags föll domen. Båda döms för stöld. Den ena till villkorlig dom och 40 dagsböter om 100 kronor, 4 000 kronor. Den andre mannen, som tidigare gjort sig skyldig till liknande brottslighet, döms till villkorlig dom med samhällstjänst i 50 timmar.

ANNONS