Glaset i barriären mellan busshållplatsen och motorvägen har krossats.
Glaset i barriären mellan busshållplatsen och motorvägen har krossats. Bild: Linus Olsson

Skadegörelse vid resecentrum i natt – glas i busskuren krossad

Förstörda cyklar och krossade glas. Även busskuren var sönderslagen. Elin var en av de första att se skadegörelsen i Kungälvs resecentrum.

ANNONS
|

Resenärerna vid Kungälvs resecentrum mötte på onsdagsmorgonen en omfattande skadegörelse där flera cyklar som kastats ner från från trappan och busskurens glas korssats.

Enligt ett inlägg på Facebook hade flera cyklar kastats ner från trappan och busskuren vid motorvägen var rejält sönderslagen. Även glaset i barriären mellan busshållplatsen och motorvägen var krossade.

– Jag kom över bron och så att folk gick med cyklar i trappan. Jag tänkte att kanske var hissen trasig och att de tog trappan i stället, säger Elin som mötte kaoset på onsdagsmorgonen.

Folk bar trasiga cyklar i trappen

Hon berättar att det var flera cyklar som folk bar upp och ställde i cykelstället vid hissen.

ANNONS

– Det låg fler kvar i trappan. Gissningsvis hade de hystats ner för trappan, säger hon.

Ännu på morgonen när KP:s fotograf Linus Olsson var på plats låg ett par cyklar kvar i trappan.

– Två låg i trappan cykelkorgar och fälgar som tagit stryk, säger han.

Elin berättar att när hon kom ner till busshållplatsen vid motorvägen låg det även sopor utslängda där. Glaset i busskuren var krossat och även glaset i barriären mellan hållplatsen och motorvägen var krossat.

– Det såg ut som om någon stått och slagit och smällt på dem, det var cirklar i mitten på vissa och de hade inte gått sönder helt.

”Konstigt att ingen larmat”

Själv bor hon inte i närheten utan byter bara buss vid resecentrum så hon har ingen aning om det hörts när glasen och busskuren slagits sönder.

– Men det är konstigt att ingen larmat. Det är ju en del trafik och bilister som borde ha sett något och larmat.

Hur känner du när du ser det här?

– Man blir lite nej, inte här också. Jag kommer från Göteborg och där är man van vid att det är skadegörelse i perioder. Men nu har man sett mer och mer även här. Det är tråkigt.

Hon berättar att hon tidigare sett att monitorer vid busshållplatserna slagits sönder vid och att även monitorerna inne i vänthallen gjorts sönder.

– I vintras satte de upp lappar om att de inte skulle laga för att den ändå slås sönder.

Det är oklart om händelsen fångats på någon övervakningskamera men Elin säger att hon inte anser att det borde behöva vara kameraövervakat.

– Ska man behöva bevaka hela samhället?

Polisen hade inga uppgifter

Polisen har inte varit på plats i natt och det är oklart när skadegörelsen ska ha inträffat.

– Nej, det är inget vi varit på, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson på polisen region Väst.

Enligt Västfastigheter som ansvarar för väderskydd och resecentrum i regionen görs polisanmälan inom ett dygn och ambitionen är att återställa skadorna så fort som möjligt.

– Annars har det en benägenhet att sprida sig, säger Rickard Stenqvist, fastighetsförvaltare för resecentrum.

Det är oklart om någon övervakningskamera har fångat händelsen. Västfastigheter har inga kameror utplacerade vid väderskyddet nere vid motorvägen, enligt Rickard Stenqvist.

ANNONS