Skänkte dagskassan till välgörande ändamål

Restaurang Yalla Habibi i Kongahälla center vill dra sitt strå till stacken för välgörenhet. I måndags skänkte de hela dagskassan till Bröstcancerförbundet.
– Det blev inte så mycket som vi hade tänkt oss, men lite är bättre än inget, säger ägaren Hiader Al-Jadiri.

ANNONS
|

September månad var tuff för Haider Al-Jadiri och hans medarbetare på Yalla Habibi i Kongahälla center. Två anställda miste sina mammor i bröstcancer med bara fyra dagars mellanrum.

– Det var tungt och vi bestämde oss då för att skänka en dagskassa till Bröstcancerförbundet, berättar Haider.

Lite är bättre än inget

I måndags var det dags men någon större rusning till restaurangen blev det inte.

– Nej, det var lite mer försäljning än en vanlig dag. Drygt 20 000 kronor fick vi in. Vi hade väntats oss mer, men lite är bättre än ingenting.

Är du besviken?

– Nja, inte direkt. Folk visste nog inte om det. Vi nådde nog inte ut så mycket som vi borde. Vi har många följare i Göteborg och där delade många vårt inlägg. Men vi hade hoppats på att få lite mer hjälp av Kongahälla center faktiskt, så på sätt är jag kanske lite besviken.

ANNONS

Gör om det nästa år

Även om det inte blev ett kassarekord så spred initiativet glädje bland gästerna.

– De som kom var glada och tackade personalen. Vi gör detta varje år. Förra året skänkte vi pengarna till en organisation som arbetar för människor som drabbas av krig. Jag försöker göra vad som ligger i min makt. Man får helt enkelt göra vad man kan. Nästa år gör vi om det igen.

LÄS MER:Susanne fixar julen för de som har det tufft

LÄS MER:Tina tränar för välgörenhet

LÄS MER:Utsåld modevisning – med bara secondhand-kläder

ANNONS