Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ytterligare en tuff sommar väntar på Kungälvs sjukhus. Bild: Christina Wagner
Ytterligare en tuff sommar väntar på Kungälvs sjukhus. Bild: Christina Wagner

Sjukhusledningen: ”Stor oro inför sommaren”

Biträdande sjukhusdirektör Katarina Andersson kan inte svara på om vårdpersonalen på sjukhuset får sina fyra sammanhängande semesterveckor i sommar.
– Pusslet är inte lagt så jag vågar inte säga något, men i nuläget finns inga beslut att bryta fyra sammanhängande semesterveckor.

Behovet av ledighet och återhämtning är skriande efter 1,5 års tungt jobb under pandemin samtidigt som det är svårare än någonsin att hitta sommarvikarier. Det gäller hela sjukvården, inte bara i Kungälv.

– Personalen har gjort allt och lite till och de ska ha den största eloge för sitt arbete. Vi jobbar fortfarande för att personalen ska få sina semestrar men vi ser också enorma utmaningar inför sommaren. IVA och akuten har det extremt svårt, säger Katarina Andersson.

LÄS MER: Fyrtio sjuksköterskor har sagt upp sig senaste halvåret

Både fackförbunden och personal som slutat beskriver en ohållbar personalsituation med extrapass, övertid och svårigheter att få ledigt, inte bara sommartid.

Att personalomsättningen minskat marginellt det senaste året jämfört med året innan har i praktiken ingen betydelse när det samtidigt är svårare än någonsin att hitta ny personal.

Vad gör sjukhusledningen för att behålla personalen på Kungälvs sjukhus?

– Jag kan inte svara på varför personal väljer att sluta, det kan finnas många orsaker, men en viktig del när vi nyanställer är att se till att introduktionen fungerar så att de som är nya får en bra chans till en god start. Det handlar också om att hitta möjligheter till god återhämtning. Vi jobbar också aktivt med att de som väljer att lämna får fylla i en enkät där orsakerna finns med bland frågorna.

Men vet ni inte att personal slutar för att de inte orkar längre och för att det kommer krav på nya tuffare scheman, tjänstgöring varannan helg, till exempel?

– Vi vet att personalen har gjort och fortfarande gör fantastiska insatser och vi hoppas att när pandemin är över ska det bli mer arbetsro och möjligheter till vårdutveckling som vi inte kunnat arbeta med under den här tiden. Tätare helgtjänstgöring var ett inriktningsbeslut som fattades tidigare men under vägen har förutsättningarna förändrats. Det har varit mycket diskussioner om detta och beslutet skulle fattas nu i juni, men det avvaktar vi med nu, säger Katarina Andersson.

Vad vill du säga till patienter som läser om den hårt ansträngda personalsituationen?

– Jag vill säga att vår personal är fantastiskt trots svåra förutsättningar och att man kan känna sig lugn med att patientsäkerheten upprätthålls.

Vad vill du säga till personalen?

– Att de är fantastiska som har klarat av enorma utmaningar och att vi med det i ryggen hoppas att det kan bli en större arbetsro när vi är igenom pandemin.

På grund av den svåra personalsituation i sjukvården beslutade Västra Götalandsregionen under våren att vårdpersonal på IVA och akuten som flyttar semesterveckor utanför semesterperioden juni-augusti får 16 000 kronor extra per vecka, övrig vårdpersonal är tillägget 10 000 per flyttad semestervecka.

Ersättningen för att gå in och arbeta extrapass är höjt från 160 till 230 kronor per timma.