Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Privat
Bild: Privat

Segelbåt i brand – man och hund hoppade i gummijolle

En segelbåt började brinna väster om fyren Pater Noster utanför Marstrand på söndagseftermiddagen. En man och en hund som befann sig ombord lyckades rädda sig i en gummijolle.

Strax före klockan 16.00 på lördagseftermiddagen fick Sjö- och flygräddningscentralen larm om en brand på en 40 fot stor segelbåt väster om fyren Pater Noster utanför Marstrand.

– Det var ägaren själv som larmade. Han hade gått ner med sin hund i en liten gummibåt, säger Lina Toresson, assisterande räddningsledare på Sjö- och flygräddningscentralen.

Mannen som är oskadd uppgav att han var ensam ombord och att han försökt att släcka elden innan han insåg att det inte gick.

Sjöfartsverkets räddningshelikopter, en bogserbåt från Marstrand, Kustbevakningen och Svenska sjöräddningssällskapet larmades till platsen.

– Får vi in sådana här larm så drar vi igång allt vi kan. När vi säkerställt att det inte är fara för liv utan alla är i säkerhet då handlar det om att släcka och då tar Kustbevakningen över, säger Lina Toresson.

Kustbevakningen är på plats med en mindre båt och har en större på väg. Vid 16.30-tiden försökte man kyla båten med en dimma och bogserbåt var behjälplig med att spruta vatten. Förhoppningen är att hinna släcka branden innan båten sjunker.

Brinner fortfarande mot kvällen

Senare under kvällen har även räddningstjänsten kopplats in.

– Kustbevakningen har arbetat med att släcka båten ute till havs. Nu har de hållit på med att bogsera den men den brinner fortfarande lite grann. Så vi kommer dit för att assistera med släckning, Mats Gränsmark, larm​- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.