Se världselitens främsta segla Childhood Match Cup i Marstrand

I sommar samlas världseliten i segling tillsammans med publik och partners under Childhood Match Cup.
– I år laddar vi för att tävlingen ska bli den publika fest med seglare, besökare, partners och sponsorer vi är vana vid sedan innan pandemin, säger Marcus Dunér, ansvarig Event Director.

ANNONS
|

Den 4-9 juli är datumet att lägga på minnet för den som vill delta i folkfesten i norra Europas främsta seglingsmetropol, Marstrand. Under veckan bjuds besökarna på en publikfest med världens främsta seglare. Upp emot 60 000 människor förväntas besöka Marstrand under det kostnadsfria evenemanget.

Tävlingens namnbyte är en stor nyhet för i år. I år och två år framöver går seglingstävlingen under namnet Childhood Match Cup. Helt enkelt för att Childhood är en bra och viktig organisation som fyller en viktig funktion i vårt samhälle, menar Marcus Dunér.

– Childhood var en del av Match Cup för ett antal år sedan och i år tog vi upp dialogen igen. Childhood arbetar med att förbygga våld och sexuellt utnyttjande av barn vilket känns oerhört viktigt, inte minst med tanke på kriget i Ukraina. Vi har därför beslutat att ge namnet på tävlingen till förmån för World Childhood Foundation.

ANNONS

Viktigt att betona, säger Marcus, är att tävlingen inte är sponsrad av Childhood.

– Nej, det är precis tvärtom. Childhood får intäkter för att vi får använda deras namn.

Ett starkt internationellt startfält utlovas. Bland andra finns förra årets vinnare i tävlingens damklass, Anna Östling, med för att försvara fjolårets titel. Nyzeeländaren Phil Robertson är ett världsnamn och en av huvudfavoriterna i herrtävlingen.

– Merparten av deltagarna tävlar regelbundet i tävlingar som World Match Racing Tour, Americas Cup, OS och Sail GP.

Utan partners och sponsorer hade tävlingen och eventet runt omkring inte kunnat genomföras berättar Marcus.

– Det är därför oerhört viktigt att vi gör Childhood Match Cup till en attraktiv mötesplats för våra partners och sponsorer. Lessebo papper är en av årets sponsorer och de kommer tillsammans med Childhood att skapa pysseltillfällen för barnen under tävlingsdagarna.

Marstrand är perfekt för tävlingen, både vad gäller atmosfär och tillgänglighet, menar Marcus.

– Förutom närheten till Göteborg är hela Marstrandsön rustad med en infrastruktur som klarar av att ta emot alla människor. På ön finns både hotell, caféer, restauranger och gästhamn. Det funkar för alla helt enkelt.

LÄS MER:Här är evenemangen du kan ta båten till i sommar

LÄS MER:Så minns vi idrottsåret 2021

ANNONS