SD och S vinnare i Kungälv – se hela resultatet här

Morgonens siffror visar att Sverigedemokraterna är valets stora vinnare i Kungälv, medan ett av de styrande partierna backar mest.

ANNONS
|

Med 4,8 procent plus går Sverigedemokraterna i Kungälv upp som de största vinnarna i kommunvalet och ligger tidigt på måndagen på 18,3 procent av rösterna. Klockan 8 återstod fortfarande ett av de 29 distrikten att räkna och siffrorna är därför preliminära.

Även Socialdemokraterna gör ett bra val och ökar till 28,1 procent, mot 25,3 procent i förra valet. Däremot pekar siffrorna neråt för S kompispartier i den styrande treklövern i Kungälv. Moderaterna backar 1,2 procent, och ligger på 18,8 procent.

Största rösttappet i Kungälv står Utvecklingspartiet för och de backar med nästan 3 procent, och näst största tappet gör tredje partiet i treklövern – Centerpartiet tappar 2,3 procent av rösterna mot förra valet och ligger på 5,3 procent efter att alla utom ett distrikt har räknats.

ANNONS

Liberalerna och Miljöpartiet gör ett sämre val i år. MP backar dock bara med 0,4 procent, vilket är lika mycket som både Kristdemokraterna och Vänsterpartiet ökar med. L backar med 1,3 procent.

ANNONS