Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Catrin Hansson, Valmyndigheten
Bild: Catrin Hansson, Valmyndigheten

SD och S vinnare i Kungälv – se hela resultatet här

Morgonens siffror visar att Sverigedemokraterna är valets stora vinnare i Kungälv, medan ett av de styrande partierna backar mest.

Med 4,8 procent plus går Sverigedemokraterna i Kungälv upp som de största vinnarna i kommunvalet och ligger tidigt på måndagen på 18,3 procent av rösterna. Klockan 8 återstod fortfarande ett av de 29 distrikten att räkna och siffrorna är därför preliminära.

Även Socialdemokraterna gör ett bra val och ökar till 28,1 procent, mot 25,3 procent i förra valet. Däremot pekar siffrorna neråt för S kompispartier i den styrande treklövern i Kungälv. Moderaterna backar 1,2 procent, och ligger på 18,8 procent.

Största rösttappet i Kungälv står Utvecklingspartiet för och de backar med nästan 3 procent, och näst största tappet gör tredje partiet i treklövern – Centerpartiet tappar 2,3 procent av rösterna mot förra valet och ligger på 5,3 procent efter att alla utom ett distrikt har räknats.

Liberalerna och Miljöpartiet gör ett sämre val i år. MP backar dock bara med 0,4 procent, vilket är lika mycket som både Kristdemokraterna och Vänsterpartiet ökar med. L backar med 1,3 procent.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.