Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sakawan Ahmed, butiksägare i Kungälv. Bild: Moa Haltorp
Sakawan Ahmed, butiksägare i Kungälv. Bild: Moa Haltorp

Sakawan Ahmed ägnar sig åt mat, kost och träning

Som 16-åring började han med bodybuilding. Sedan dess har han ägnat sig åt mat, kost och träning. Nu har Sakawan Ahmed startat en ny sportbutik i Kungälv, med fokus på att hjälpa sina kunder att äta rätt.

Sakawan Ahmeds butik är fylld med olika proteinpulver och träningsredskap. Detta är inte hans första butik, men nu har han öppnat upp på nytt inne i Kungälv centrum. Han nya affärsidé går ut på att tillverka egna matlådor, och han gör dem från grunden.

– Det ska vara gott, smaka bra och samtidigt hälsosamt. Det finns inte i dagsläget att köpa, menar Sakawan Ahmed.

När han startade sin nya butik för några veckor sedan gick ingenting som det skulle. Det var problem med leverantörer och semesterstängda kontor. Nu är det mesta på plats. Sakawan berättar om den fina respons han fått från sina kunder.

– Nu börjar det komma på plats, de som testat maten är jättenöjda. Den feedbacken jag hade velat ha har jag fått, det känns jättebra.

I ett restaurangkök där han också jobbar får han tillgång till allt han behöver. Han maler sitt eget kött och räknar noggrant på kalori- och proteinhalt för varje portion.

– Man behöver inte gå ner i vikt eller tänka fitness, men hälsosam mat gör att man får mer energi under arbetsdagen.

Han har många tunga tävlingsmeriter med sig i bagaget. I många år tävlade han i bodybuilding och tillhörde Sveriges absoluta topp. Han har vunnit många guld i flera internationella tävlingar. Men med det bakom sig, vill han nu nyttja sina kunskaper.

Sakawan Ahmed har också jobbat inom olika branscher så som kock, samt butikschef. Han slår nu ihop sina kunskaper och fokuserar på folkhälsan och att vi börjar tänka mer på vad vi äter, säger han.

– Det handlar om välmående, man har en kropp och den ska man ta hand om väl. Gör det nu, så om tio till tjugo år kommer du känna av det. När du sköter maten har du andra förutsättningar, du sover bättre och du återhämtar dig bättre.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.