Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Sabotage på Kärleksstigens utsiktsplats

Klotter och sabotage mötte Annette Johansson och hennes man när de skulle njuta av utsikten.
– Vi blev chockade... det är så fruktansvärt tråkigt, säger hon.

Utkiksplatsen längs med Kärleksstigen är ett uppskattat utflyktsmål i Kungälv, men nu har någon gått loss med sprejburk och dragit sönder delar av bordet.

Fontinbon Annette Johansson, 73 år, upptäckte förstörelsen förra veckan.

– Vi bor där i Fontin och som många andra går vi dit och tittar på utsikten ibland. Vi blev både besvikna o ledsna över detta, säger hon.

Uppmanar de skyldiga

Hon hörde av sig till Kungälvs-Posten med bilder på skadegörelsen och en uppmaning till de skyldiga om att återställa skadorna:

”Denna vackra utsiktsplats som vår kommun har gjort i ordning för alla att njuta av har fullständigt vandaliserats. Ni som är skyldiga borde få återställa det som det var innan.”

– Ja, jag tycker att de själva ska städa upp, men vi får nog aldrig reda på vilka som gjorde det här. De hade skrivit ungefär; ”kasta dig ut här, du klarar dig eller så dör du haha.” Det är säkert ungdomar som inte har något att göra, kanske var de inte ens nyktra, säger hon.

Troligtvis har skadegörelsen skett för ungefär en vecka sedan, enligt Annette Johansson, som var på platsen förra lördagen och inte såg något klotter då. Det kan vara stökigt på utsikten ibland men hon kan inte minnas att det varit såhär illa tidigare.

– De kastar ut saker där titt som tätt, slänger ut burkar och skräp, men det här är så fruktansvärt tråkigt.

Kommunen återställer

Skadegörelsen kommer att återställas av kommunen, som beställer iordningställande och sanering från en extern leverantör.

– Vi fick tips om det på telefonen och har gjort en beställning om rengöring. De ska fixa klottret och ordna med spikar och farligheter – laga bänkbordet helt enkelt, säger Maria Alander, driftingenjör på parkavdelningen på kommunen.

Skadegörelse av det här slaget anmäls också till polisen, som en del av kommunens policy.

– När det kommer till klotter ska det alltid polisanmälas som skadegörelse. Sen är det ibland så att det inte hinns med eller om det är väldigt små händelser, det är något vi får jobba på, säger hon.

När exakt skadan kommer att vara åtgärdad kan hon inte svara på men ofta går det att lösa med högtryckstvätt och slipning, förklarar hon.

– Det är inte ovanligt att det lämnas skräp men klotter är ovanligt, jag har aldrig fått ett sånt ärende i alla fall, säger Alander som jobbat på avledningen i ett års tid.

LÄS OCKSÅ: Beskar träd utan lov på Marstrand – nu dör träden

LÄS OCKSÅ: Okänd person hoppade sönder ett airhockey-spel

LÄS OCKSÅ: Inbrott i bilar vid Kungälvs sjukhus

LÄS OCKSÅ:

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.