Bilden är en genrebild.
Bilden är en genrebild. Bild: JENNY INGEMARSSON

Så bra är hemtjänsten i Kungälv

Den första rankningen av Sveriges hemtjänster är klar. Kartläggningen heter Hemtjänstindex och poängsätter kvaliteten på kommunernas verksamhet. Hur placerade sig Kungälv? Inte bäst i klassen men långt ifrån sämst.

ANNONS

Hemtjänstindexet ger en samlad bild av kvaliteten på hemtjänsten i landets 299 kommuner och rankningen är den första i sitt slag.

Indexet är baserat på offentlig data som har bearbetats av forskningsinstitutet RISE. Resultatet är en sammanvägning av olika delindex som till exempel handläggning, hur tjänsten utförs och stöd och utveckling. Sammantaget så ger indexet en helhetsbild av hur bra en kommun är på att leverera hemtjänst utifrån vårdtagarnas perspektiv.

Hjälper kommunerna att förbättra hemtjänsten

Att ta fram ett hemtjänstindex har initierats av SPF Seniorerna som tillsammans med konsulter tagit fram idén. Syftet är är skapa en bättre hemtjänst och att kommunerna snabbt ska kunna få en överblick om vilka åtgärder man måste göra för att höja kvaliteten på hemtjänsten.

ANNONS

Kungälv varken bäst eller sämst

Så hur gick det då för landets kommuner? På första plats kom Gnosjö med en total kvalitetspoäng på 64,7. Och hur gick det för Kungälv? Inte i bäst i klassen men inte heller i bottenskiktet. Den totala poängen slutade på 54,7 vilket innebär att Kungälv hamnar på 68:e plats bland landets kommuner. Sämst poäng fick Ragunda i Jämtland med ett index på 10,9.

Här finns hela listan.

LÄS MER:Glada miner när telefonvännerna träffades för första gången

LÄS MER:85-åriga Kerstin: ”Man kan koka soppa på nästan allt”

LÄS MER:Hemtjänstpersonal mår dåligt –lämnar efter omorganisation

ANNONS