Obs! Genrebild.
Obs! Genrebild. Bild: Kent Eng

Så blir vädret till helgen i Kungälv

Fulla badplatser och uteserveringar är att vänta till helgen. Men först blir det ostadigt – SMHI har utfärdat en gul varning för åska på torsdagskvällen.

ANNONS

Det verkar som att första helgen i augusti kommer bjuda på solsken, och med lite tur håller det i sig in i nästa vecka. Men först väntar moln, regn – och kanske åska.

– På torsdagen kan det bli kraftigare regnskurar med inslag av åska, det är troligt att det blir så, säger Emelie Karlsson, meteorolog på SMHI.

Gul varning utfärdad

Under torsdagen utfärdades en gul varning, som bland annat innebär att vädret kan medföra risker för allmänheten, från klockan 16.00 till 23.00. Varningen gäller åska, regn och tillfälliga hårda vindar.

”I samband med åskskurarna finns risk för störningar i elförsörjningen och lokala översvämningsproblem”, skriver SMHI på hemsidan.

Var exakt åskan kan slå till är svårt att säga på förhand och man får räkna med lokala variationer. Det ostadiga vädret gäller för större delen av Västra Götaland, förklarar Karlsson. Hur som helst kommer det snabbt att vara över.

– Sen drar det vidare västerut. Framåt natten borde det vara förbi, säger hon.

Solsken i helgen

Fredagen däremot kommer att bjuda på sol. Det kan vara lite moln på förmiddagen men sedan ska det klarna upp och temperaturerna väntas landa på runt 20 grader.

– På fredag drar molnen bort och det ser ut att bli en solig dag, temperaturerna kan till och med stiga till 25 på sina håll, säger hon.

Det soliga vädret håller i sig hela helgen, möjligtvis med något lägre temperaturer.

– Ja, en ganska solig helg blir det! Nån lokal regnskur går inte att utesluta, men inget större, säger Emelie Karlsson.

Vad gäller blåsten är det måttliga till friska vindar som väntas fredag, lördag och söndag.

– Det blir nog måttlig till frisk vind, men det är väl närmast kusten det kan bli frisk vind, det är inget utöver det vanliga.

Hoppfullt om nästa vecka

Även om det högtryck som gått in över östra och södra delen av Sverige inte riktigt når Västkusten, så väntas vädret vara fortsatt bra även in i nästa vecka.

– Det ser ut som att vi har lite högtrycksinflytande väder, så mest troligt är att det blir ganska soligt, säger hon.

LÄS MER:Fortsatt högt tryck vid passutlämning hos polisen

LÄS MER:Nu stänger Bräckboden – då har butiken öppet för sista gången

LÄS MER:Färgstarkt och hållbart på Strandverket

ANNONS