KP pratade med Kungälvsbor om hur de påverkas av de ökade matpriserna.
KP pratade med Kungälvsbor om hur de påverkas av de ökade matpriserna. Bild: Tove Christensen

Så påverkas Kungälvsborna av de högre matpriserna

KP gick ut på stan under påskafton och frågade Kungälvsborna hur de ökande matprisernas har påverkat dem.

ANNONS
Hur påverkas du av de högre matpriserna?

Thomas Axelsson, Hålta

– Jag handlar mycket och klart det påverkar, men jag har ekonomi så det räcker. Det har inte påverkat mig märkvärdigt faktiskt. Jag är sockersjuk sedan ett år tillbaka och det är dyrt. Jag köper också hellre bra mat och det är lite dyrare, det får man acceptera.
Hur påverkas du av de högre matpriserna?

Gunnel och Hansi Vahlberg, Munkegärde

– Jag märker att allt är dyrare. Jag tänker på vad jag köper och vad man behöver. Men jag tror det är så för alla. Det kanske inte är så att vi undviker någon vara, men vi köper mindre för att det inte ska bli dåligt, säger Gunnel.
– Totalt har kostnaderna ökat med elpriset och boendet, det kommer man inte undan. Men man kan göra aktiva val med maten, säger Hansi.
Hur påverkas du av de högre matpriserna?

Jesper Karlsson och Dimitra Sapivas, Komarken

– Man märker att priserna är högre men lönerna är desamma. Så om matpriserna höjs skulle lönerna behöva höjas. Jag tänker på vad priserna är när jag handlar och räknar på det, även om man har pengar så är det bra att ha en budget, säger Jesper.
– Jag köper alltid samma sak varje gång och märker att det har höjts mycket, men det har inte påverkat oss jättenegativt, säger Dimitra.
Hur påverkas du av de högre matpriserna?

August Gomboc, Romelandavägen

– Det påverkar alla, men det har egentligen inte påverkat oss. Det är frugan som handlar och jag vet att särskilt grönsaker har blivit dyrare. Det nyttigaste har gått upp i pris, och priset på brödet och kaffet. Men vi har inte gjort några förändringar, vi är bara två i familjen och man äter mindre nu som äldre än när man jobbade.
Hur påverkas du av de högre matpriserna?

Svea och Johan Verner, Ytterby

– Det har påverkat oss lite, men vi tänker att vi ska köpa det vi verkligen vill ha och köpa bra kvalité istället. Framför allt har vi tänkt att vi ska äta upp allt vi köper, innan tänkte vi kanske inte lika mycket på det. Och så köper vi närodlat, även om det är dyrare så känns det bättre. Tänker även nu när det ändå är dyrt så kan man köpa bra dyrt och vi vill hellre sponsra det närodlade, säger Johan.
ANNONS