Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Kristian Johansson, Erik Jenderbo
Bild: Kristian Johansson, Erik Jenderbo

Så gör Kungälvsgymmen för att följa restriktionerna

Januari brukar vara en månad då många vill träna. Samtidigt har spridningen av omikron tagit rejäl fart. Så här gör gymmen i Kungälv för att hålla smittspridningen under kontroll.

Början av ett nytt år brukar ofta vara en tid som många vill träna på gym. Samtidigt är det på vintern som spridningen av coronaviruset varit som störst. Så även i år, och Folkhälsomyndigheten utfärdade nya restriktioner för att hålla smittspridningen nere; det ska vara tio meter mellan varje person inomhus på bland annat platser som bedriver kultur- och/eller fritidsverksamheter – vilket även innefattar gym.

På Friskis och Svettis i Rollsbo har man åter valt att sätta upp en så kallad bläddra som håller koll på hur många som tränar samtidigt på gymmet. Varje gång en ny besökare går in genom entrén ska man bläddra fram till nästa nummer. På så sätt kontrolleras antalet manuellt.

– Dessutom så gör vi kontinuerliga kontrollräkningar. Vi går ut och räknar alla till hands till och från, säger Marie Olsson, platschef på Friskis och Svettis.

Man har också ordnat vänstertrafik på gymmet. Pilar på golvet illustrerar åt vilket håll man ska gå, så att alla besökare rör sig i samma riktning.

– På så sätt så skapas det inte kluster av människor inne på gymmet som viruset kan sprida sig mellan, säger Marie Olsson.

Marie Olsson menar att det varit lite fler besökare denna januari jämfört med förra.

– Det är en hel del nya som hittar tillbaka hit nu som inte har kunnat träna på grund av pandemin, men vi är inte i full kapacitet, så jag anser att läget är under kontroll. Och det fungerar bra, våra medlemmar känner sig väldigt trygga.

På Nordic Wellness, som ligger både i Kongahälla center och i närheten av Älvsmagainstet vid Nordre Älv, görs kontrollräkningen istället digitalt.

– Vi har inpasseringssystem som samlar historik över alla som inpasserar, och så har vi beräknat ungefär hur länge varje besökare är här. På så sätt har vi koll på hur många som är här samtidigt och så att maxtaket inte överskrids, säger Katrin, platschef på Nordic Wellness.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.