Så firar Kungälvsborna Halloween.
Så firar Kungälvsborna Halloween. Bild: Frida Ekborg

Så firar Kungälvsborna Halloween

För vissa är Halloween disco, fest och skräckfilm – för andra är det en helt vanlig dag. KP frågade Kungälvsborna hur – och om – de firar skräckhögtiden, och fick spridda svar.

ANNONS
|
Firar du Halloween?

Viktor Gustafsson, Kungälv

– Nej, det intresserar mig inte. Det lockar mig inte alls faktiskt. Men det är okej att knacka på hos mig om man går bus-eller-godis, då ger jag godis om jag har något hemma.
Firar du Halloween?

Vilde och Ivar Vikingsson, Kungälv

Vilde: – Vi ska ha Halloweendisco på förskolan. Man får klä ut sig om man vill, jag ska vara häxa. Och vi ska gå bus-eller-godis till farmor. Jag tror vi kommer få godis.
Ivar: – Jag ska klä ut mig till spöke men jag vill vara nyckelpiga.
Firar du Halloween?

Malin Lundin, Västra gatan

– Vi firar inte Halloween, om det inte är så att det är något roligt event som händer just den dagen. Att fira Halloween känns lite nytt, vi har i alla fall aldrig riktigt gjort det i min familj.
Firar du Halloween?

Sebastian Hållander Lööb, Diseröd

– Ja, det brukar jag. I år ska jag kolla på skräckfilm tillsammans med min familj och flickvän. Det är roligt och mysigt och det är kul att se folk som klär ut sig.
Firar du Halloween?

Rebecka Gustavsson, Stenungsund

– Det kan bli någon fest med kompisar, men det är ingenting som vi brukar planera speciellt för att det är Halloween. Det är ingenting som jag är uppväxt med och ingen högtid som vi i familjen tagit så allvarligt på.
ANNONS