Sång, glädje och sumobrottning på barnfestivalen

Det var lite klurigt för föräldrarna att hitta parkeringsplats, men väl på insidan verkade både gamla och unga nöjda med årets barnfestival vid Kringledammen i Kareby.

ANNONS
|

Efter coronauppehåll under fjolåret var Kungälvs barnfestival tillbaka på lördag och söndag, två pass varje dag vid Kringledammen för att undvika trängsel. Trängsel blev det istället när alla skulle parkera.

– Jag har hållit på hela natten och vi blev lite sena. Egentligen skulle vi ha stått och hjälpt folk att parkera tätare. Det är mycket som ska klaffa en sådan här dag. Vi får se detta som ett inlärningspass så kommer det bara att bli bättre, säger Martin Ottosson på Allhyr, arrangör till barnfestivalen, efter första passet på lördagen.

Det var mycket folk på festivalen på lördagen efter att biljettförsäljningen hade tagit fart de senaste dagarna.

ANNONS

– Folk kanske har väntat med att boka för att veta om de är friska och om det är bra väder. Så som det är idag är perfekt väder. Det ska inte vara för varmt heller, för då kommer inte folk för det, säger Martin Ottosson.

Kungälvs käpphästryttare

Förutom hoppborgar och hinderbanor av olika slag kunde man få prova att hoppa på käpphästar i en bana. Det var föreningen Kungälvs käpphästryttare som var på plats och hade satt upp banan.

– Vi är en förening med ungefär hundra medlemmar, eller vi var det i alla fall. Nu har vi inte setts så mycket på grund av corona, säger Ella Norberg, en av grundarna i föreningen.

Är det många som vill hoppa?

– När vi var här och rekade blev vi lite chockade när Martin sade hur många som skulle komma. Men det är kul att det är många som är här och hoppar.

Andra populära inslag var sumobrottning, boxning och gladiatorarena. Systrarna Lilly och Adele Johannesson tyckte att sumobrottningen var roligast.

– Det var lite svårt med parkeringen men det är jättekul här för barnen, säger mamma Linn Berggren.

Allgott och Villgott

För den musikaliska underhållningen stod duon Allgott och Villgott, som sjöng och skämtade med barnen.

– Kan ni färgerna? ropade Allgott och Villgott.

– Jaaaa, ropade alla barnen.

– När går de till Danmark?

Bröderna Charlie och Ludvig Larsson var bland de första på plats när skumpartyt satte igång. Pappa Kim var nöjd med dagen för barnens skull.

– Det är ett fantastiskt upplägg att ha världens grej här mitt ute i skogen.

ANNONS