Arkivfoto
Arkivfoto Bild: Martin Pettersson

Så undviker du parkeringskaoset vid nyårsfyrverkeriet

Förra året uppstod visst parkeringskaos när alla ville se nyårsfyrverkerierna på plats vid Bohus Fästning. Nu hoppas arrangörerna att folk tar sitt ansvar och stannar och parkerar rätt ställen.

ANNONS

Förra året var det lite kaotiskt med parkeringssituationen när det var dags för fyrverkerierna från fästningen. Vissa hade till och med stannat på E6 för att se fyrverkeriet. Men enligt Jan-Erik Axelsson finns det utmärkta ställen, som inte är alldeles vid fästningen, att se fyrverkeriet på.

– Förra året var det någon som bodde vid Iskällan som sa att de sett fyrverkeriet från trädgården.

Stå på avstånd

Han tipsar även att det går utmärkt att se det från Komarken och utmed älvstranden. Men även uppe vid Fontin och Kärleksstigen är bra ställen att befinna sig.

– Då får man en bättre bild, när man står lite på distans. Står man i fästningsparken är det lätt att få nackspärr. Då får man en bättre vy över det från Fontin, säger Jan-Erik Axelsson.

ANNONS

Parkera med omdöme

För den som ändå tar sig ner till Fästningen så går det att parkera på Eriksdal och parkeringen nere vid Roddklubben.

– Vi får hoppas att man har överseende med att det kan vara fullt och att man har ett eget ansvar att stanna och parkera på rätt ställe. Och inte på motorvägen som skedde förra året. Vi hoppas att man har det omdömet.

Fyrverkerierna startar 16.30 på nyårsafton. Och det kan vara en bra idé att komma i god tid om man vill se dem från Fästningsholmen.

ANNONS