Så blir vädret på nyår

För bästa effekt vid ett storslaget fyrverkeri ska det helst inte vara några låga moln och dis. Men just nu är prognosen just det – låga moln och dis.

ANNONS

Vid klockan 16.30 i morgon är det återigen dags för det årliga och väl emotsedda nyårsfyrverkeriet vid Bohus Fästning. Och då vill man ju att vädret ska vara på sitt allra bästa humör och bjuda på en molnfri himmel. Men hur blir det egentligen, frågade vi Erik Höjgård-Olsen, meteorolog på Smhi.

På torsdagseftermiddagen ser det ut att komma in ett regnområde över Kungälv som inte stannar så länge utan redan vid 20-tiden ska det ha passerat vårt område.

– Det är ett lättare regn på på eftermiddag kväll men mest uppehåll och låga moln och dis i kväll och i natt.

ANNONS

Nyår i dis och låga moln

Nyårsaftonen fortsätter på samma sätt. Och när nyårsfyrverkeriet vid Bohus fästning ska skjutas iväg, vid klockan 16.30, ser det tyvärr ut som att vädret med låga moln och dis håller i sig, enligt Erik Höjgård-Olsen.

Temperaturen kommer så sakteliga att stiga och fram på nyårsaftonskvällen ligga på runt fem grader. Men vid tolvslaget klarnar det och temperaturen sjunker till 0.

– Nyårsdagen inleds med klart till halvklart under förmiddagen med höga slöjmoln, men någon gång från lunch mulnar det på västerifrån och från natten kommer ett nederbördsområdet in.

LÄS MER:Polisens budskap: Köp inte ut fyrverkerier till unga under 18 år

Det kan bli ganska omfattande och i och med att det fortfarande är plusgrader så blir det i form av blötsnö.

Även natten mellan 1 och 2 januari kan det snöa.

– Det kommer in ett nytt nederbördsområde som för Kungälv innebär blötsnö som övergår i regn på söndagen.

ANNONS