Susanne K-Hemmings(Romelanda). Mattias Jacobsson(Romelanda) Mikael Karlsson(Romelanda) Mikaela Karlsson (Romelanda) Maarit Korhonen (Hallstahammar) Mathias Gustavsson (Hallstahammar)
Susanne K-Hemmings(Romelanda). Mattias Jacobsson(Romelanda) Mikael Karlsson(Romelanda) Mikaela Karlsson (Romelanda) Maarit Korhonen (Hallstahammar) Mathias Gustavsson (Hallstahammar) Bild: Petra Gustavsson

Romelandagrillare vann SM-guld

I helgen avgjordes Grill-SM i Landskrona. Kungälvslaget The Housewives BBQ kammade hem guldet i kategorin vegetariskt.
– Det känns jättehäftigt, säger lagledaren Mikaela Karlsson.

ANNONS
|

The Housewives BBQ, som består av åtta personer varav Mikaela Karlsson, Mikael Karlsson, Susanne K-Hemmings och Mattias Jacobsson är från Romelanda, kammade i helgen hem SM-guld i kategorin vegetariskt i Grill-SM i Landskorna.

LÄS MER:Åttamannalag hoppas kamma hem grill-SM

Hur känns det?

– Nu har det ju landat lite grann, men det är jättehäftigt, det var hård konkurrens och vi vann överlägset över tvåan, säger Mikaela Karlsson, lagledare för The Housewives BBQ.

Vad vad det som avgjorde att ni vann?

– Utseendet och att det var grillat med rena smaker.

Vinnar-rätten var en vegetarisk toast på ett grillat hokkaido-bröd med sesamfrön.

– Sen hade vi en löksalsa med parmesan och marinerade grillade champinjoner och den serverades med en tryffelpecorino-kräm, säger hon.

ANNONS

Missade totala segern

Salsan och de marinerade champinjonerna lades sedan på den grillade brödskivan och toppades med krämen och en liten brödtrekant på sned.

Hon grämer sig dock över att de missade den totala segern.

– Tyvärr så körde vi på revbenen, där vi kom sist.

Hon säger att de kände tidigt att det inte gick bra och att det gick lite fort med temperaturen.

– Det är en sak att stå hemma men att det är svårt att arbeta under tidspress och framförallt hålla koll på alla moment under tävling.

I kategorin med lax kom de 0,05 poäng från en tredjeplats. Och i kategorin kyckling kom de femma och även i kategorin hemliga lådan som innehöll en brieost, placerade de sig på femteplats.

Satsar redan på nästa SM

Det innebär att det inte blir något VM i Belgien i september 2022. Men nu tar laget nya tag inför nästa grill-SM i maj 2022.

– Vi har redan börjat planera och lägga upp träningstillfällen. Vi är taggade och vet vad vi ska göra, säger Mikaela Karlsson, som vill gratta det andra laget som hade Kungälvs-koppling, Magi BBQ med Martin Söderström som en av deltagarna, till en andraplats totalt. .

Vinnarna av totalsegern i Grill-SM var lag Lingon & Dill.

ANNONS